UMKE VE AFAD’TAN SERGİ

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Afet ve Acil durum (AFAD) ekipleri Sınırsızlık Meydanında bir sergi açtı.1-7 Mart tarihleri arasında düzenlenen Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Sınırsızlık...

UMKE VE AFAD’TAN SERGİ

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Afet ve Acil durum (AFAD) ekipleri Sınırsızlık Meydanında bir sergi açtı.

1-7 Mart tarihleri arasında düzenlenen Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Sınırsızlık Meydanında Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Afet Ve Acil Durum (AFAD) ekipleri tarafından sergi açıldı.

Sergide AFAD ve UMKE ekiplerinin arama kurtarma ve acil müdahale esnasında kullandıkları araç ve gereçlerden oluşuyor. Vatandaşların ilgiyle izlediği AFAD ve UMKE sergisinde UMKE ve AFAD ekipleri isteyen vatandaşlara araç ve gereçler hakkında bilgi veriyor. Sergi hakkında bilgi veren Muğla Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, “Ulusal Medikal Kurtarma ekibi Sağlık Bakanlığı tarafından tamamen gönüllülerden oluşturulmuş Türkiye genelinde yaklaşık 5 bin kişilik dev bir ekip. Dünyada gönüllülerden oluşmuş böyle başka bir sağlık ekibi yok. İlimizde de 79 UMKE gönüllüsü var. Bunlar hastanelerimizde, çeşitli kurumlarda 112 Acil serviste çalışan arkadaşlarımız. Bugün UMKE ekibinin yaptığı çalışmalar, kullandığı araç ve gereçler ile ilgili bir sergi açtık. Allah ülkemize ve insanlara herhangi bir afet vermesin. Vermesi durumunda bu ekiplerimizin aldıkları eğitimleri ile her an göreve hazır olduklarını söyleyebilirim” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.