UMEM Beceri’10 Projesinde dev adım

İş ve Meslek Edindirme Projesi olan UMEM Beceri’10  kapsamında meslek liselerinde, sanayi, hizmet, tarım ve sigortacılık sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılabilecek.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli...

UMEM Beceri’10 Projesinde dev adım

İş ve Meslek Edindirme Projesi olan UMEM Beceri’10  kapsamında meslek liselerinde, sanayi, hizmet, tarım ve sigortacılık sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle uygulanan ve kamu-özel sektör-üniversite işbirliğinin en güzel ve somut örneklerinden biri olan UMEM Beceri’10 Projesi kapsamında 2011-2013 döneminde sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinde Türkiye genelinde 6 bine yakın kurs açılmış, bu kurslardan mezun olan binlerce kişi istihdam edilmişti. Projeden eleman talep eden firmalar ise hem nitelikli elemana sahip olmuş hem de proje kapsamında firmalara tanınan istihdam teşviklerinden yararlanılmıştı.

İşgücü piyasasının ihtiyaçları ve illerde yer alan Kurs Yönetimlerinden alınan görüşler doğrultusunda mevcut protokol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla 8 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen “Protokol ve Ödül Töreni” ile yenilenerek, kamuoyuna açıklandı.

Yenilenen protokol hakkında bilgilendirme yapan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, yenilenen protokol sonucunda, tüm Türkiye’de bulunan meslek liselerinde, sanayi, hizmet, tarım ve sigortacılık sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılabileceğini, böylelikle firmaların talep ettiği alanlarda her ilde ve ilçede iş ve meslek edindirme kursları açılabileceğini açıkladı.

Proje yeni kurs merkezlerine de dahil edildi

Başkan Karakuş, “Yapılan değişiklikle birlikte Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) bulunan özel meslek liseleri, üniversiteler ve TOBB ile Oda/Borsalar tarafından kurulan eğitim merkezlerinde kurs açılabilecektir.” dedi.

Yeni protokoller tüm şahıs firmaları ve bir çalışanı olan şirketler de UMEM Beceri’10 projesinden eleman temin edebilecek diyen Başkan Karakuş, “Getirilen bu yenilikle Türkiye’deki şirketlerin yüzde 35’ini oluşturan bir çalışanı olan firmalar da proje avantajlarından yararlanabileceklerdir. Ayrıca isteyen firmalar, İŞKUR kayıtlarında bulunan kişileri direkt istihdam edebileceklerdir. Bunun için firmaların yapması gereken tek şey üye oldukları Oda/Borsa’ya başvurmaktır.” Diye konuştu.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.