Uluslararası Heykel ve Ahşap Sempozyumu başlıyor

Muğla Belediyesi tarafından her yıl Mayıs ayı içerisinde düzenlenen “Muğla Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” 20- 31 Mayıs, 2013 tarihlerinde sanatseverlerle buluşuyor. Yine Sınırsızlık Meydanında gerçekleştirilecek...

Uluslararası Heykel ve Ahşap Sempozyumu başlıyor

Muğla Belediyesi tarafından her yıl Mayıs ayı içerisinde düzenlenen “Muğla Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” 20- 31 Mayıs, 2013 tarihlerinde sanatseverlerle buluşuyor. Yine Sınırsızlık Meydanında gerçekleştirilecek sempozyuma bu yıl katılacak olan sanatçılar Deniz Cemal Koşar, Jan Janiurek, Ebru Baran Burçoğlu, Martin Kral, Veronika Durova, Jiri Netik, Irena Karnikova, Gürol Aytepe ve Josephina Jonasova olarak belirlendi.

2010 yılından beri düzenlenen sempozyumlarda bugüne kadar yaklaşık 20 heykelin yapıldığını belirten Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Muğla Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumumuz, kentlerin ancak gelenekselleşen sanatları ile kimliklerini güçlendirip korudukları bilinci ile köklenerek gelişen bir sempozyumdur. Kültür-sanat öğeleri ile doğal güzelliklerimizi buluşturan ve hemşerilerimizin katılımı ile renklenen sempozyumumuz, uluslararası boyutu ile de ayrı bir önem kazanmakta; kültür elçiliği misyonumuzu ve “Kültür-Sanat Kenti: Muğla” olarak yerleşmeye başlayan kent markamızı pekiştirmektedir. Uluslararası üne sahip heykeltıraşların usta ellerinden çıkan,  sempozyumun gerçekleştiği Sınırsızlık Meydanında yankılanan tokmak sesleri ve heykellerini yaratım süreçleri gençlerimizin ufkunu açmakta ve bizlere tarifsiz görsel keyifler yaşatmaktadır.” açıklamasında bulundu. Başkan Gürün ayrıca “Sempozyumumuza bu güne kadar katılan tüm sanatçı dostlarımıza katkıları ve değerli hemşerilerime ilgileri için teşekkür ediyor, önümüzdeki sanat günlerinde buluşmayı diliyorum.” dedi.

20 Mayıs Pazartesi günü, saat 16:00’da Sınırsızlık Meydanında açılış töreni ile başlayacak sempozyum 31 Mayıs Cuma gününe kadar sürecek. Sempozyum boyunca sanatçılarla söyleşiler ve resim-heykel atölyeleri gerçekleştirilerek şehir merkezi şenlik alanına dönüştürülecek.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.