Ülkücülerden Başbakan'a tepki

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğrenim gören ülkücü gençler Ermeni olayları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın taziye açıklamasına tepki gösterdiler.  Üniversite ziyaretleri kapsamında Muğla S.K....

Ülkücülerden Başbakan'a tepki

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğrenim gören ülkücü gençler Ermeni olayları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın taziye açıklamasına tepki gösterdiler.  Üniversite ziyaretleri kapsamında Muğla S.K. Üniversitesi kampüsünde toplanan grup Başbakan'ın 23 Nisan'da yayınladığı Ermenilere taziye mesajına sert tepki gösterdi. Grup adına konuşan Üniversite Başkanı Aşkın Yıldız; "Başbakan Erdoğan'ın yayınladığı acziyet dolu mesaj Türk milletinin ve Türk tarihinin gerçeklerini yansıtmaktan uzak mesnetsiz ifadelerle doludur. Tehcir Kararı’nın, 99 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini yürüten bir zat tarafından gayr-i insani bulunması kesinlikle gayri milliktir. 

Başbakanın 1915'te yaşanan hadiselere ilişkin köhne mesajı milli vicdanlar tarafından şaşkınlık ve öfkeyle karşılanmıştır. Ülkemizin milli meselelerine bu denli yabancılaşmış, tarihi hakikatleri çarpıtarak pusuda bekleyen mihrakların eline bu kadar koz verme merak ve amacında olmuş ikinci bir siyasi şahsiyete rastlanmamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 94. kuruluş yıl dönümünde yapılan bu talihsiz şahsın açıklamaları; kökleri yüzlerce yıllık Türk geleneğine dayanan aziz milletimizi kesinlikle bağlamamaktadır" dedi.

Yapılan konuşmalar ve fakülte ziyaretlerinin ardından hep birlikte Ülkücü Yemini yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.