Ülkü Ocakları’ndan anlamlı çağrı

Muğla Ülkü Ocakları İl Başkanı Cemil Gündüz, yangına birinci derece hassas bir bölge olan Muğla’da orman varlığının korunmasının toplum görevi olduğunu belirtirken vatandaşları bu doğrultuda çağrıda bulundu. Gündüz,...

Ülkü Ocakları’ndan anlamlı çağrı

Muğla Ülkü Ocakları İl Başkanı Cemil Gündüz, yangına birinci derece hassas bir bölge olan Muğla’da orman varlığının korunmasının toplum görevi olduğunu belirtirken vatandaşları bu doğrultuda çağrıda bulundu. Gündüz, eğitim toplantılarında bu konuyu da sık sık gündeme getirdiklerini bildirdi.

Ülkü Ocakları Muğla İl Başkanı Cemil Gündüz, yangına birinci derece hassas bir bölge olan Muğla ve ilçelerinde yaşayanlara anlamlı bir çağrıda bulunarak, orman varlığının korunmasında herkese büyük görev ve sorumluluk düştüğünü söyledi.

Cemil Gündüz; ”Muğla gibi bir turizm cennetinde yaz aylarında ortaya çıkan bu tür olumsuz gelişmeler bizi fazlasıyla üzüyor. Orman yangınlarıyla ilgili uzun zamandır sürdürdüğümüz çalışmalar halen devam etmektedir. Bu konuda il yöneticisi arkadaşlarımızla birlikte çeşitli projeler üzerinde çalışmaktayız.  Ayrıca ilçe ocaklarımızla birlikte öncelikle bölge halkımızı gerek yangınlar gerekse tüm doğal afetler konusunda bilinçlendirmek için çalışmalara başlayacağız. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için de çeşitli çalışmalarımız var. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in: “Bir kimse bir ağaç dikerse, Allah o ağacın meyvesi kadar o kimseye sevap yazar.” Hadisine binaen kaybettiğimiz her ağacın yerine bir yenisini koymak ve orman yangınlarında gönüllü itfaiye eri olarak çalışmak için girişimlerimiz devam edecektir. Halkımızı orman yangınlarına karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Gündüz,  yangınlarda zarar gören bölge halkımıza geçmiş olsun dileklerini iletirken, düzenledikleri eğitim toplantılarında ocak mensubu gençlere orman yangınlarına karşı duyarlılık konusunu da sık sık işlediklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.