Ülkemizi ve Muğla’yı Avrupa’da temsil ettiler

Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasına Muğla'dan 26 sporcu katılırken, Bu sporculardan 9'u Ortaca Belediyespor satranç sporcularından oluştu.Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun destekleriyle organize...

Ülkemizi ve Muğla’yı Avrupa’da temsil ettiler

Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasına Muğla'dan 26 sporcu katılırken, Bu sporculardan 9'u Ortaca Belediyespor satranç sporcularından oluştu.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun destekleriyle organize edilen 2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası, 2 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleşen ödül töreni ile tamamlandı.

Şampiyonayı değerlendiren Ortaca Belediyespor Satranç Antrenörü Hasan Güneş; “13 Genel Kategoride 80 sporcu ile mücadele eden Ortaca Belediyespor satranç sporcusu İsa Özgür 6 puanla Avrupa 10.ncusu oldu. Diğer kulüp sporcularımız, Bengi Hafızoğlu 5 puan, Abdullah Doğukan Dere 4.5 puan, Gülenay Güneş 3.5 puan, Emre Güneş 3.5 puan, Naci Özbek 3.5 puan, Selin Çelik 3 puan, Emine Özgür 2 puan, Ada Çelik hastalandığı için turnuvayı 2. gün bırakmak zorunda kaldığından yarım puanla turnuvayı tamamlamışlardır.

6-12 Temmuz tarihlerinde Konya'da yapılacak olan Yıldızlar Yaş Grupları Satranç Şampiyonasına Muğla'dan 12 sporcu katılacaktır. Bu sporculardan 5 sporcu Ortaca Belediyespor satranç sporcusu olup, milli takım sporcusu olmak için ter dökeceklerdir. Bu sporcularımız, İsa Özgür (13 Genel Kategori), Duru Tunçer (13 Kızlar Kategorisi), Ozan Tuna Yakar (14 Genel Kategorisi), Abdullah Doğukan Dere(15 Yaş Kategorisi), Emine Özgür (18 Kızlar Kategorisi) yarışacaklardır. 25-31 Temmuz Konya'da yapılacak olan Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası öncesi Yıldızlar Satranç Şampiyonasında yarışacak olan 5 sporcumuz, Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasında yarışan 9 sporcumuz ile eksiklerimizi tamamlayıp, daha güçlü bir şekilde kulüpler karşılaşmalarına çıkacağız’’ dedi.

12 kategoride, 9 gün boyunca mücadele edilen Şampiyona sonunda Türkiye 7 altın, 11 gümüş, 7 bronz ve toplamda 1 takım birinciliği olmak üzere 26 madalya kazanarak şampiyon olurken, Rusya ikinci, Azerbaycan ise üçüncü oldu.(İHA)

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.