Ula Evleri Kitabı tanıtıldı

Muğla Valiliği, Ula Belediye Başkanlığı ve  Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliği ile hazırlanan ‘Ula ve  Ula Evleri’ isimli kitap Muğla’ya adandı. MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım kokteyli...

Ula Evleri Kitabı tanıtıldı

Muğla Valiliği, Ula Belediye Başkanlığı ve  Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliği ile hazırlanan ‘Ula ve  Ula Evleri’ isimli kitap Muğla’ya adandı. MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım kokteyli ile vatandaş ile buluşturulan kitap, Tülay Kıntak Kozak’ın kaleminden çıktı. Ula’nın mimari dokusunun işlendiği kitabın tanıtımı 16 Haziran Salı günü saat 18.30’da MUTSO Konferans Salonunda yapıldı.

Tanıtım kokteyline, Muğla Vali Yardımcıları Fethi Özdemir ve Halit Deveci, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Tanıtım kokteylinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Karakuş, “Ula belediye başkanlığı ile odamızın bir kültür yayını olarak desteklediği ve sayın Tülay Kıntak Kozak’ın kaleme aldığı ‘Ula ve Ula Evleri’ adlı kitabın tanıtım kokteyline hoş geldiniz. Oda olarak, Türkiye’nin ekonomisine önemli katkısı olan Muğla ilinin doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerini koruyarak, katılımcı yönetişim anlayışı ile ekonomik büyüme sağlayarak ve Muğla ili ve ilçelerinde yaşam kalitesini yükselterek çağdaş ve özgün bir yapıya ulaşmasına yön veren, aynı amaçlarla Türkiye ve dünya çapında öncü bir meslek kuruluşu olmayı amaçlamaktayız. Ve bu amaçlar doğrultusunda Muğla’ya 130 yıldır hizmet vermekteyiz. Bu kapsamda ticaret ve sanayi odası olarak ilimizin değerlerine değer katan her çalışmanın içinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün de bu çalışmalardan birini daha sizlerle paylaşmak amacıyla bir aradayız. Muğla Valiliği, Ula Belediyesi ve Odamız iş birliği ile hazırlanan ‘Ula ve Ula Evleri’ adlı eseri sizlerle birlikte kamuoyuna tanıtıyoruz. Ula; tarihi, doğası ve sıcak insan ilişkileri ile Muğla’mızın kendisine özgü yapısını koruyan şirin ilçelerimizden biridir. Bisiklet diyarı olarak da anılan ve sakin kent Akyaka’yı da bünyesinde bulunduran Ula, mimari özellikleri ile de derin bir tarihi temsil etmektedir. Böylesine önemli doğal özelliklerin bir arada toplandığı Ula’nın, gelecek kuşaklara yazılı bir ortamda hazırlanan bir kültür yayını ile aktarılması önem arz etmektedir. Biz de Oda olarak bu kültür hizmetinin bir parçası olmaktan dolayı onurluyuz.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Karakuş’un ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen, kitabın yazarı Tülay Kıntak Kozak, ‘Çocuğum gibi oldu.’ dediği ‘Ula ve Ula Evleri’ kitabının fikir aşamasından basım aşamasına kadar olan süreçte, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Bu haber toplam 140 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.