Uğruna savaştığı tepelere defnedildi

Uğruna savaştığı tepelere defnedildiHaber MerkeziBodrum ilçesinde yaşayan ve RES'lere karşı mücadelenin sembol isimlerinden biri olan fotoğraf sanatçısı Nayil Kabak, dostları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.Yalıkavak'ta...

Uğruna savaştığı tepelere defnedildi

Uğruna savaştığı tepelere defnedildi

Haber Merkezi

Bodrum ilçesinde yaşayan ve RES'lere karşı mücadelenin sembol isimlerinden biri olan fotoğraf sanatçısı Nayil Kabak, dostları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Yalıkavak'ta yaşayan Nayil Kabak'ın cenazesi, önceki gün Geriş Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Geriş'teki aile mezarlığına defnedildi. Kabak'ın cenaze törenine CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP'li Meclis üyesi Mustafa Saruhan, kurucusu olduğu Bodrum Çevre Koruma Platformu Üyeleri, Birleşik Haziran Hareketi üyeleri ve sevenleri katıldı.

Nayil Kabak'ın cenazesi, ilk olarak Geriş Köy Meydanı'na getirildi. Burada sevenlerinin omuzlarında, Geriş mezarlığına kadar taşınan Nayil Kabak'ın cenazesi, son aylarda RES türbinlerinin kurulmasına karşı mücadele verdiği Geriş tepelerindeki aile mezarlığına defnedildi.

RES mücadelesi kalbini yordu

Nayil Kabak'ın cenaze töreninde gözyaşı adeta sel oldu. Son aylarında, Yalıkavak Geriş'e kurulmak istenen RES rüzgar türbinlerine karşı mücadele veren ve bu amaçla Bodrum Çevre Koruma Platformu'nun da kurucu üyeleri arasında yer alan Nayil Kabak, uğruna savaştığı tepeler için son nefesini verdi. Kabak, geçtiğimiz günlerde Çeşme Karaburun'a giden grupla yolculuk etmiş ve oldukça yorulmuştu. Fotoğraf sanatçısı Nayil Kabak'ın bu mücadelesine tanıklık eden dostları, O'nu saygıyla ve minnetle anarak son yolculuğuna uğurladılar.

Nayil Kabak'ın son anlarında yanında olan yakın dostu Mustafa Tanışık, "O bir doğa sever, o bir insan severdi. O elindeki kamerasıyla, duygularını katarak doğa sevgisini bizlere aşıladı. İnsanlar can bedenden ayrıldığı anda değil, en son anıldığı anda hayattan göçer. Derim ki Nayil Ağabey, hem anılarda, yarımadada yaşayacaktır" dedi.

Avukat Remzi Kazmaz da, uğruna mücadele ettiği Geriş tepelerinde son yolculuğuna uğurlanan Nayil Kabak'ın avukatlığını sürdürdüğünü belirterek "Sana söz veriyorum Nayil Abi, o mahkeme kararını mezarının başına getireceğim. Sen de bize söz ver. Bu dağlar sana emanet. Kardelenleri, papatyaları çek. Ama gece o dağlara biri yaklaştığı zaman deklanşörüne bas. Işığı gördüğümüzde biz yanına geleceğiz" diye konuştu.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.