Üçüz oğlaklar ilgi odağı

Marmaris’e bağlı Bayır köyünde oturan Hayati Vural adlı köylünün mantus cinsi keçisi üçüz yavrularken, minik oğlaklar çocukların ve köylünün ilgi odağı oldu.Marmaris ilçesine bağlı Bayır köyünde geçimini arıcılık...

Üçüz oğlaklar ilgi odağı

Marmaris’e bağlı Bayır köyünde oturan Hayati Vural adlı köylünün mantus cinsi keçisi üçüz yavrularken, minik oğlaklar çocukların ve köylünün ilgi odağı oldu.

Marmaris ilçesine bağlı Bayır köyünde geçimini arıcılık yaparak sağlayan Hayati Vural isimli vatandaş Manisa’dan aldığı Mantus cinsi keçisi bu yıl da bir batımda üçüz oğlak doğurdu.

Geçtiğimiz yıl iki defada yedi oğlak doğuran Mantus cinsi keçi, süt verimliliğiyle de diğer keçilerden farklı olduğunu söyleyen Hayati Vural, “Köylerimiz bu tür cins hayvanların yetiştirilmesi için müsait. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı köylere bu yönde bir proje başlatırsa çok iyi olur. Çünkü Marmaris'in köylerinde arıcılıktan başka bir geçim kaynağı yok. Böyle bir proje çocuklarımızın geleceğini hazırlamak için de iyi olur” dedi.

Bayır köyünde üçüz oğlakları biberonla besleyen Mustafa-Yakup Vural kardeşler ve Alperen Ege tatil günlerini üçüz oğlaklarla ilgilenirken, oğlakları elleri ile besliyorlar.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.