Uçurumda kurtarma operasyonu

Köyceğiz ilçesi Otmanlar köyünde hayvanlarını otlatırken dengesini kaybederek uçuruma yuvarlanan çoban askeri helikopterin da katıldığı bir operasyonla 5 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı.Köyceğiz ilçesi Otmanlar köyünde...

Uçurumda kurtarma operasyonu

Köyceğiz ilçesi Otmanlar köyünde hayvanlarını otlatırken dengesini kaybederek uçuruma yuvarlanan çoban askeri helikopterin da katıldığı bir operasyonla 5 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı.

Köyceğiz ilçesi Otmanlar köyünde keçisini otlatırken kayalıklardan düşen ve ağır yaralanan kadın için askeri helikopter havalandı. Köyceğize yaklaşık 90 km mesafedeki Otmanlar köyü sorgun mevkinde sabah saatlerinde keçisini otlatmakta olan Ayşe Samet (67) uçurumu fark etmeyip, dikkatsizlik sonucu 15 metre yükseklikten aşağıya uçtu. Yakınında sebze bahçesinde çalışmakta olan eşi Hasan Samet ve diğer çocukları hemen yardıma koştu. Ağır yaralanan Ayşe Samet için 112 acil sağlık ekibinden yardım istendi. 5 çocuk annesi için istenen ambulans dağ köyü yolunun bakımsız ve çok bozuk olması nedeni ile tam 4 saatte olay yerine çıkabildi. Bu arada, köy muhtarlığı girişimde bulunarak Dalaman Hava Meydan Komutanlığında konuşlu hava kuvvetleri 125 filodan yardım istedi. Sağlık görevlileri ağır yaralı Ayşe Samet’e ulaşabilmek için yaklaşık 2 km yaya vaziyette yürürken ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Bir battaniyeye alınan 67 yaşındaki yaralı kadın tekrar 1 buçuk km taşınarak, Hava Kuvvetleri 125. filo askeri helikopterine ulaştırıldı. Helikoptere alınan Ayşe Samet Fethiye Devlet Hastanesi pistine indirilip tedavi altına alındı. Baş, kol ve bacaklarında kırık olduğu tespit edilen Ayşe Samet’in durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Ayşe Samet’in oğlu Salim Samet, annesinin keçi otlatırken 15 metrelik uçuruma yuvarlandığını, yolun olmaması ve bozuk olması nedeni ile sağlık görevlilerinin 4 saatte ulaşabildiğini, askeri helikopterin sayesinde annesini hastaneye yetiştirebildiklerini söyledi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.