Uçurumda can pazarı

Fethiye Ölüdeniz’de bir barda çalışan iki genç, sezonu tamamladıkları gün bir arkadaşına ait otomobille çıktıkları Babadağ gezisinden dönüşte 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Otomobildeki sürücü ve arkadaşı kazadan...

Uçurumda can pazarı

Fethiye Ölüdeniz’de bir barda çalışan iki genç, sezonu tamamladıkları gün bir arkadaşına ait otomobille çıktıkları Babadağ gezisinden dönüşte 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Otomobildeki sürücü ve arkadaşı kazadan yaralı kurtuldu. Yaralıları, uçtukları dereden Umke ve Akut ekibi ile sağlık görevlileri, halat kullanarak güçlükle yukarıya çıkardı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 23 yaşındaki Recep Çetin ile 24 yaşındaki Üzeyir Tor, 100 metrelik uçuruma 48 NA 247 plakalı otomobille yuvarlandı. Hurdaya dönen araçtan savrulan iki arkadaş, Umke ve Akut ekibinin iki saatlik çalışmasıyla dereden güçlükle çıkarılıp hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Herkes seferber oldu

Babadağ’ına araçlarla çıkmakta olan çok sayıda yerli ve yabancı turist ile paraşütçüler kaza yerinde durup bilgi almaya çalıştı. Jandarma ekibi bölgede güvenlik önlemi alırken, Babadağ Güçbirliği Tesis İşletmesi Sorumlusu İbrahim Culla, kaza haberini alınca 112 acil sağlık, itfaiye, oto kurtarma ve UMKE ile birlikte otomobile ulaştıklarını, iki yaralıya ilk müdahalenin yapıldığını belirterek "Kaza muhtemelen aşırı hız ve dikkatsizlikten meydana gelmiş olabilir" dedi.

Paraşütçü Mustafa Güler de, 100-150 metre aşağıya uçmuş olan otomobildeki yaralıları yukarıya çıkarmak için paraşütçüler olarak UMKE ekibine destek verdiklerini söyledi. UMKE ekibinden Alparslan Genç de, 112 sağlık ekibinden ihbar gelince olay yerine geldiklerini bir taraftan yaralılara ilk yardımın uygulandığını bir taraftan da istasyon kurarak sağlığı daha ciddi olan yaralıyı çıkarıp hastaneye sevk ettiklerini söyledi. AKUT ekibinden operasyon sorumlusu Ersin Gür de kendilerine gelen ihbarın ardından olay yerine geldiklerinde 112 ve UMKE’nin kazazedelere profesyonelce kurtarma yaptıklarını gördüklerini kendilerinin 2 kazazedeyi birlikte çıkardıklarını belirtti.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.