Twitter Yasağı turizmi olumsuz etkiledi

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu, iktidarın Twitter’ı kapatmasının turizm ve rezervasyonlar büyük sıkıntılar yarattığını açıkladı.AK Parti iktidarının sosyal paylaşım sitelerini...

Twitter Yasağı turizmi olumsuz etkiledi

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu, iktidarın Twitter’ı kapatmasının turizm ve rezervasyonlar büyük sıkıntılar yarattığını açıkladı.

AK Parti iktidarının sosyal paylaşım sitelerini yasaklamasının tartışmaları giderek alevlenirken, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu, özellikle Twitter’ın yasaklanmasının ülke ve Bodrum turizmini olumsuz etkilediğini söyledi. Karcılıoğlu özellikle tur operatörlerinin rezervasyon konusunda yasaktan dolayı sıkıntılar yaşadıklarının altını çizdi.

Kırcıoğlu; “Sosyal paylaşım sitelerinin dünyada en yoğun kullanılan portalı twitter in kapatılmasının partnerlerimiz olan tur operatörleri arasında ve halen ülkemize rezervasyon yaptırma konumunda olan yabancı misafirlerimiz arasında olumsuz sonuçları ortaya çıkarmaktadır.

Görüştüğümüz bir çok yabancı tur operatörü ve acenteler arasında alay konusu olan bu olumsuz durum hem ülke imajımızı hem de zaten çok kırılgan olan turizm sektörümüzü derinden etkilemektedir.”dedi.

Operatörler tepkili

Tur operatörlerinin hükümetin bu tutumuna tepki gösterdiğini ve program değiştirme yoluna gittiklerini belirten Karcıloğlu; “ Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın bir çok noktasından bu yıl tatil programlarını Türkiye olarak kararlaştırmış, rezervasyon yaptırma aşamasına gelmiş insanlar ülkemizde uygulanan bu antidemokratik uygulamaya ve bir anda ortaya çıkan anlamsız siyasi gerilime ve kavgacı üsluba bir anlam verememekte, tatile gelecekleri tarihte muhtemel bir karışıklık olabileceği dedikoduları ile programlarını değiştirme yoluna gittikleri duyumlarını almaktayız.

Ayrıca, Ülkemizdeki otellerimizin çok büyük bir bölümünün başta tanıtım olmak üzere bir çok alanda sıfır maliyet ile yoğun olarak kullandıkları sosyal paylaşım sitelerinin böyle keyfi olarak sık sık kapatılmaları ve hatta tehdit unsuru olarak kullanılmaları da  ciddi travmalara neden olmaktadır.

Twitter üzerinden getirilen böyle bir yasaklamanın zaten hiç bir işe yaramadığı, hatta kullanım ve kullanıcıların yeni sistemler üzerinden arttığını düşünecek olursak Ülkemizin en önemli döviz girdi kaynağı olan Turizmimizi önemli ölçüde etkileyecek bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi en önemli temennimizdir.”şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.