TÜVTÜRK işçileri: “Haklı mücadelemizi sürdüreceğiz”

Nakliyat-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan ve işlerine dönebilmek için 730 gündür anayasal ve sendikal hakları için direnen Muğla TÜVTÜRK İşçileri, TÜVTÜRK istasyonu önünde basın açıklaması yaptı....

TÜVTÜRK işçileri:  “Haklı mücadelemizi sürdüreceğiz”

Nakliyat-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan ve işlerine dönebilmek için 730 gündür anayasal ve sendikal hakları için direnen Muğla TÜVTÜRK İşçileri, TÜVTÜRK istasyonu önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, işçilerin direnişinin ikinci yılında olduğu hatırlatılarak, “TÜVTÜRK Muğla Muayene İstasyonlarında yaşananlar sadece 18 işçinin meselesi değil, Türkiye işçi sınıfının meselesidir,  demokrasi meselesidir. Haklarımızı alıncaya kadara bu mücadeleye devam edeceğiz” denildi.

Sinem Karakaya

2 yıl önce Nakliyat-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkartılan TÜVTÜRK istasyonu işçileri, haklarını savunmak için TÜVTÜRK istasyonu önünde basın açıklaması yaptı. Mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini dile getiren işçiler, yaptıkları açıklamada, “TÜVTÜRK Muğla Muayene İstasyonlarında yaşananlar sadece 18 işçinin meselesi değil, Türkiye işçi sınıfının meselesidir,  demokrasi meselesidir. Haklarımızı alıncaya kadara bu mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Basın açıklamasına CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Maden-İş Sendika Başkanı Osman İlhan ve işçiler katıldı.

Muğla Tüvtürk İşçileri İle Dayanışma Platformu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “TÜVTÜRK Muğla Muayene İstasyonlarında çalışan DİSK Nakliyat İŞ sendikası üyesi 18 işçi, sendikal haklarını kullandıkları için tam 2 yıl önce Ağustos ayında işlerinden atıldı. Bugün İşçilerin işleri ve ekmekleri için sürdürdükleri direniş ikinci yılında. Sendikal haklar, günümüzde temel insan haklarındandır. Her ne kadar tüm dünyada siyasal iktidarlar ve işverenler, işçilerin sendikal haklarını zayıflatmak ve ortadan kaldırmak isteseler de bu haklar artık evrensel hukukun teminatı altındadır.  Taşeronlaşma, sendikasızlaştırma, artan işsizlik,  çalışan emekçi kesimler için bir tehdit olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle, TÜVTÜRK Muğla Muayene İstasyonlarında yaşananlar sadece 18  işçinin meselesi değil, Türkiye işçi sınıfının meselesidir,  demokrasi meselesidir. Haklarımızı alıncaya kadara bu mücadeleye devam edeceğiz.”

“İŞÇİYİZ, HAKLIYIZ, KAZANACAĞIZ”

“Anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan İşçi arkadaşlarımızın haklılığı hukuk önünde de kanıtlanmış ancak kazanılan işe iade davalarının gerekleri bir türlü yerine getirilmemektedir” denilen açıklamanın devamı şu şekilde:

“Yaşanan problemler sonrası Muğla TÜVTÜRK işletmesinin yönetimi taşeron firmadan alınarak TÜVTÜRK genel merkezine geçmiştir. TÜVTÜRK işvereninin bu haksızlığı ortadan kaldırabilecek yetkiye sahiptir. Mahkeme kararları bir an önce TÜVTÜRK genel merkezi tarafından uygulanmalıdır. Üretenlerin karar gücü olduğu, emeğin ve emekçilerin özgürleştiği, işçi cinayetlerinin önlenebildiği, sömürünün son bulduğu, sendikal hak ve özgürlüklerin geliştiği bir çalışma yaşamı birlikte ve ortak mücadele ile mümkündür. Gerici, tekçi, eril rejim dayatmasına karşı; eşitlik, özgürlük, laiklik, anayasal vatandaşlık gibi temel ilkeler üzerinden kuracağımız gerçek demokrasinin yaşam bulduğu bir cumhuriyet için mücadelemizi kararlıkla sürdüreceğiz. Şimdi zaman, Hak Verilmez Mücadele İle Alınır ilkesi etrafında birleşerek, İnsanca Bir Yaşam, Güvenceli İş ve Güvenli Gelecek mücadelesi için kenetlenme zamanıdır. Geleceğe ve umuda birlikte sahip çıkabiliriz. Birleşirsek, örgütlenirsek, değiştirebiliriz.  Tüm değerleri ve güzellikleri üretenler olarak biz bu ülkenin gerçek sahipleriyiz. Biz çoğuz, çoğunluğuz, milyonlarız, halkız. İnanıyor ve söz veriyoruz.”

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.