TÜVTÜRK işçileri bir kez daha kazandı

Nakliyat-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve işlerine dönebilmek adına hakları için direnen Muğla TÜVTÜRK işçileri, iade davası açmalarının ardından davayı bir kez daha kazandı. Kazanılan davanın ardından...

TÜVTÜRK işçileri bir kez daha kazandı

Nakliyat-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan ve işlerine dönebilmek adına hakları için direnen Muğla TÜVTÜRK işçileri, iade davası açmalarının ardından davayı bir kez daha kazandı. Kazanılan davanın ardından davaları bu kez de istinaf mahkemesine götürülen işçiler,  istinaf mahkemesinde de açılan davayı kazandı.

Sinem Karakaya

Nakliyat-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten atılan ve istifa etmeye zorlanan işçiler haklarını aramaya devam ediyor. İşlerine geri dönebilmek adına haklarını arayan işçiler açtıkları iade davasını kazandı. Kazanılan dava ardından davaları istinaf mahkemesine götürülen işçiler bu kez de istinaf mahkemesinde açılan davayı kazandı. Nakliyat-İş Sendika üyeleri yaptıkları açıklamada, “istinaf mahkemesinin usulden bozduğu davalardan yedisi, yine yerel mahkemede, işçilerin lehine sonuçlandı” ifadelerini kullandı.

MUĞLA TÜVTÜRK'E SENDİKA GİRECEK BAŞKA YOLU YOK

“Direne direne kazanacağız” diyen TÜVTÜRK işçileri yaptıkları açıklamada, “Sendikamız, Muğla Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’de örgütlenmesini tamamladıktan sonra işveren, baskılarına rağmen sendikadan istifa etmeyen üyelerimizden 18 işçiyi işten atmış, atılan üyelerimiz adına işe iade davaları açılmıştı.  Bugüne kadar yapılan duruşmalarda işe iade davası açılan üyelerimizin tamamına yakını davalarını kazandı. Ancak işveren, işçi ve sendika düşmanlığı tutumu nedeniyle kazanılan bütün davaları istinaf mahkemesine götürdü. Bugün de istinaf mahkemesinin usulden bozduğu bu davalardan yedisi, yine yerel mahkemede, işçilerin lehine sonuçlandı” dedi.

MAHKEME, SENDİKAL TAZMİNATA HÜKMETTİ

Mahkemenin karara bağladığı davada üyelerin işten çıkartılmasının haksız bulunduğunu ve iş verenin her bir işçiye 16 aylık sendikal tazminat ödeneceğini söyleyen İşçiler, “”Muğla 1. Asliye Hukuk (İş) Mahkemesinde yapılan duruşmada, mahkeme bir kez daha feshin geçersizliğini ve sendikal nedenle olduğunu belirterek üyelerimizin işe iadesine karar verdi. Mahkeme karara bağladığı davada; bir kez daha üyelerimizin işten çıkartılmalarının haksız ve sendikal nedenle yapıldığını kabul ederek, işe iadeye, işçinin başvurusuna, işverenin işe başlatıp başlatmamasına bağlı olmaksızın 12 aylık brüt ücreti tutarında Sendikal Tazminata hükmetti. Ayrıca işçinin 4 aylık ücreti tutarında boşta geçen sürenin ücretinin de ödenmesine karar verdi. Böylece Muğla Tüvtürk işvereni her bir işçi için 12 + 4 olmak üzere 16 aylık sendikal tazminat ödemeye mahkum oldu. Dolayısı ile işverenin işçi sendika düşmanlığı yaptığı, üyelerimizi sendikal nedenlerle işten çıkarttığı, işyerinde toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını engellemek için yasaları çiğneyerek, haksız ve hukuksuz davrandığı mahkemeler tarafından da bir kez daha ispatlanmış oldu.Muğla Tüvtürk’te 781 gündür işçi ve sendika düşmanlarına karşı anayasal haklarını savunan ve onurları için direnen TÜVTÜRK Muğla İşçileri kazanacak” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 147 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.