Türkmenler Türkmen Baharı’nı başlatıyor

Irak’ın Kerkük şehrine bağlı Yeni Tisin beldesinden 42 kişilik heyet, Muğla Yörük Obaları Derneği'nin davetlisi olarak Muğla’ya geldi. Muğla’da Yörük Obaları Derneği yanında, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ü...

Türkmenler Türkmen Baharı’nı başlatıyor

Irak’ın Kerkük şehrine bağlı Yeni Tisin beldesinden 42 kişilik heyet, Muğla Yörük Obaları Derneği'nin davetlisi olarak Muğla’ya geldi. Muğla’da Yörük Obaları Derneği yanında, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ü de ziyaret eden Iraklı Türkmen heyet, Türkiye’nin kendilerini yalnız bırakmasından dert yandı. 

Muğla’ya gelen Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Şükrü Akkoyumlu, Türkmen eski milletvekili Esat Erbil’in de bulunduğu 42 kişilik grubu Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Akcan yaptığı açıklamada, Muğla olarak tarihi bir gün yaşadıklarını söyledi. Akcan, “Kerkük ve Erbil'den Türkmen kardeşlerimiz Muğla’ya gelerek derneğimizi ziyaret etti. Türk dünyası çok büyük bir dünya onun için gün birlik günüdür. Gittiğimiz her yerde şu mesajı veriyoruz; 'Avrupa'da devletler birleşiyor, bir olalım zamanı şimdi.' Kardeşlerimiz bugün belediye başkanı ve valimizi ziyaret edecekler, çeşitli temaslarda bulunduktan sonra yarın ilimizden ayrılacaklar” dedi.

Yeni Tisin Belediye Başkanı Akkoyumlu ise Muğla'ya gelmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kerkük'ten 3 milyon Türkiye'ye karşı sahipsiz Türkmenlerin selamlarının getirdiğini dile getiren Akkoyumlu, “Bizi yıllardır kaderimize terk ettiler. Saddam  dönemine kadar çektiğimiz acı, çektiğimiz feryat ve verdiğimiz mücadele Türkmen ailesi yoktur. İçinden aile mensubunun bir tane veya iki tane idam ve mahpus hanelerde Türkiye olduğu için, verdiği mücadele için, Türk bayrağına sevgisini gösterdiği için idam ve mahsup hanelerde olmasın. Tek ümidimiz Türkiye Cumhuriyeti'dir. Oradaki soydaşlarımıza buradaki devletimiz sahip çıkar diye düşündük. Bizim her zaman mücadelemiz Türk Birliği’nin kurulması. 70 milyon Türk milletinin bizi desteklediğinden eminiz. Hiçbir şüphemiz yoktur. Maalesef, ne yazık ki iktidar da bize sözde değil özde sahip çıkması gerekiyordu. 10 senedir biz bunu görmedik. Türkiye’deki  Bakanlarıma sesleniyorum; Filistin’de, Gazze'de bir çocuk için ağlayanlar, biz günde 30-40 tane şehit veriyoruz. Bir günden bir güne bir Türkmen için ağlayan görmedik ki Türkmen için ağlasın. Bunu soruyoruz acaba niye? Bunun nedeni Türk olduğumuz için mi? Ümit ederim, inşallah Türkmen baharını başlatacağız, bütün dünyaya karşı. Kosova'dan başladık. Birinci adım bütün başkanlarımıza Türkmen milli kıyafetimiz giydireceğiz. Türkmen olduğumuzu anlatacağız” dedi.

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.