Türkler Yunan Adalarına gidiyor

Türk turistler 9 günlük bayram tatilinde Yunan adalarına akın edecek. Marmaris liman İşletmeleri Genel Müdürü Şükrü Tugay, Yunan adalarına ek feribot seferleri düzenleyeceklerini söyledi.Marmaris Liman İşletme Anonim Şirketi...

Türkler Yunan Adalarına gidiyor

Türk turistler 9 günlük bayram tatilinde Yunan adalarına akın edecek. Marmaris liman İşletmeleri Genel Müdürü Şükrü Tugay, Yunan adalarına ek feribot seferleri düzenleyeceklerini söyledi.

Marmaris Liman İşletme Anonim Şirketi Genel Müdürü Şükrü Tugay, "Kurban Bayramı tatilinin uzun olması ve Yunan adalarına ilginin de fazlalığı nedeniyle yüksek sayıda Türk turistin deniz yoluyla Yunan adalarına geçmesini bekliyoruz" dedi.

Marmaris Liman İşletmeleri Anonim Şirketi Genel Müdürü Şükrü Tugay, geçen Ramazan Bayramı'nda Türk yolcuların Yunan adalarına ilgi gösterdiğini vurguladı. Tugay, Marmaris-Rodos arasına ilave feribot seferleri konulacağını söyleyerek şöyle konuştu: "Geçen Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi özellikle Türk yolcuların Yunan adalarına ilgisi arttı. 2013 sezonunda bu ilginin daha da katlanarak arttığını gözlemliyoruz. Kurban Bayramı tatilinin uzun olması ve Yunan adalarına ilginin de fazlalığı nedeniyle yüksek sayıda Türk turistin geçmesini bekliyoruz. Marmaris Rodos arası ilave seferler söz konusu olacaktır."

Dev gemiler geliyor

Ekim ayında dev yolcu gemilerinin Marmaris'e gelmeye devam edeceğini ifade eden Tugay, şunları söyledi: "Ekim ayı genelde Doğu Akdeniz’deki aşırı sıcakların bitmesiyle gemilerin daha çok seçtiği bölgeler oluyor. Marmaris’te Ekim ve Kasım ayında da devam etmek üzere yüksek sayıda gemi ve yolcu bekliyoruz." Sonbahar mevsiminde dev gemilerin Türkiye'yi daha çok tercih ettiğini belirten Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu işin sezonu bizim sektörümüzde daha çok Eylül, Ekim ve Kasım olarak gözükmektedir. Bu sene Ekim ayında 28 gemi bekliyoruz. Kasım ve Aralık ayında toplam 17 gemi gelecektir. Gelen gemiler yaz sezonunda gelen gemilerden daha büyük ve yolcu kapasitesi daha yüksek. Yolcu milliyetlerinin çeşitliliği açısından da daha fazladır. Amerikan, İspanyol, Fransız, İtalyan, Fransız, Alman yolcular gelmeye devam edecek."

Dünyanın en lüks gemisi gelecek

21 Ekim’de Alman kruvaziyer gemi firmasına ait Europa 2 isimli dünyanın en lüks gemisinin Marmaris'e geleceğini belirten Tugay, "Bu gemi otoriteler ve kritikler tarafından kruvaziyer gemi sektörünün en lüks gemisi olarak biliniyor. Marmaris’i de rotasına dahil etti. Ancak, o gün limanımızda iki gemi olacağı için dünyanın en lüks gemisi büyük olduğu için o da rıhtımdan bugünkü gemilerin taştığı gibi taşacak. Gönül isterdi ki bu gemilerin rahatça yaşanabileceği iskeleler ve rıhtımlarımız olsaydı. Ancak, bu şekilde de bizi tercih etmeleri gurur vericidir" diye konuştu.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.