Türkiye’nin en genç yazarı velilere seslendi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla İl Özel İdare salonunda Türkiye’nin en çok kitap okuyan ve en genç yazarı olan Şefika Güney için ödül töreni düzenledi. Törene Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Milli Eğitim Müdürü...

Türkiye’nin en genç yazarı velilere seslendi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla İl Özel İdare salonunda Türkiye’nin en çok kitap okuyan ve en genç yazarı olan Şefika Güney için ödül töreni düzenledi. Törene Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören de konuşan Türkiye’nin en genç yazarı unvanına sahip 11 yaşındaki Şefika Güney, diğer öğrenciler adına velilere seslenerek, ‘Akşamları çocuklarınızla beraber yarım saat kitap okuyun’ dedi.

Arkadaşları adına velilere seslenen Şefika Güney, ön tekerlek nereye giderse arka tekerlek oraya gidermiş diyerek aileleri çocukları ile beraber kitap okumaya davet etti. Ailelerin elinde televizyon kumandası görmek istemediklerini söyleyen Güney,“ Bizlere pahalı oyuncaklar aldınız, bizlere pahalı cep telefonları ve bilgisayarları aldınız, bizlere pahalı giysiler aldınız yada almak istediniz, biz için yemediniz yedirdiniz bunlar için çok teşekkür ediyoruz. Ancak biz sizden daha başka bir şey istiyoruz. Bizler ile birlikte her akşam en az yarım saat kitap okuyun. Akşamları ellerinizde televizyon kumandası yada bilgisayar klavyeleri yerine kitap görmek istiyoruz. Unutmayın ki ön tekerlek nereye giderse arka tekerlek oraya gidermiş” dedi.

Konuşması için kürsüye davet edilen Muğla Valisi Fatih Şahin, kürsüye çıkmadan “ Şefika’nın söyledikleri çok açık. Bundan sonra konuşmaya gerek yok. Söylenecekleri zaten Şefika söyledi” diyerek konuşmak istemedi.

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Fatih Şahin, Türkiye’nin en genç yazarına kalem seti armağan etti.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.