Türkiye’nin en Büyük öğrenci etkinliği Menteşe’de

Türkiye’nin en büyük öğrenci topluluğu etkinliği Türkiye İnşaat Mühendisliği Öğrencileri Buluşması (TİMÖB 2017 Y Kuşağı Mühendisleri Buluşması) 26 Nisan – 1 Mayıs Tarihleri arasında Menteşe’de yapılacak. Muğla...

Türkiye’nin en Büyük öğrenci etkinliği Menteşe’de

Türkiye’nin en büyük öğrenci topluluğu etkinliği Türkiye İnşaat Mühendisliği Öğrencileri Buluşması (TİMÖB 2017 Y Kuşağı Mühendisleri Buluşması) 26 Nisan – 1 Mayıs Tarihleri arasında Menteşe’de yapılacak. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde gerçekleşecek etkinliğe, Türkiye’nin 105 Üniversitesi’nden 400 öğrencinin katılması bekleniyor.

İnşaat Mühendisleri Muğla Şube Başkanı Alifer Atasever ile TİMÖB Genel Koordinatörü MUYAP Yönetim Kurulu Başkanı Sumru Çakıcı Menteşe Belediye Başkanı Gümüş’ü makamında ziyaret ederek etkinliğe davet ettiler. Ziyarette etkinliğinin Türkiye’de yapılacak en büyük öğrenci etkinliği olacağını belirten TİMÖB Genel Koordinatörü Çakıcı, “Yaklaşık 10 yıldır Türkiye’nin çeşitli üniversiteleri organizasyonluğunda yapılan TİMÖB öğrenci buluşması, bu yıl ilk defa Menteşe’de yapılacak. Etkinliğinin bu yıl ki konusu Y Kuşağı Mühendisleri. 1980-2000 yılları arası doğan kuşağı ‘Y Kuşağı’ olarak adlandırıyoruz. Bu kuşak şuan da Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 25′ini kapsıyor. 3 gün sürecek etkinliklerde akademisyenler ve inşaat mühendisliği sektörün önde gelen isimleri de yer alacak. Etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından 400 üniversite öğrencinin katılmasını bekliyoruz.” dedi.

Etkinliğe Menteşe Belediyesi olarak katkı sağlamaktan mutluluk duyacaklarını belirten Başkan Gümüş, “Benim de mesleğim Harita ve Kadastro Mühendisliği. Dolayısıyla sektöre uzak bir Başkan değilim. Üniversite kenti Muğla’da belediye olarak her zaman Üniversitemiz ile işbirliği içerisinde olduk. Üniversite öğrencilerimizin, gençlerimizin içinde olduğu etkinliklere özellikle önem veriyoruz. Çünkü geleceğimizi inşa edecek olanlar siz gençlersiniz. Bizlerde yerel yönetimler olarak sizlerin önünde engel değil, engelleri kaldıran yöneticiler olmak için çabalıyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 157 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.