Türkiye’den kardeş Doğu Türkistan’a

Marmaris ilçesinde,Cengiz Kahraman isimli vatandaş Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne dikkat çekmek için motosikletle 4 ay sürecek Doğu Türkistan yolculuğuna çıktı.Marmaris’te 20 yıldır turizm işiyle uğraşan Cengiz Kahraman,...

Türkiye’den kardeş Doğu Türkistan’a

Marmaris ilçesinde,Cengiz Kahraman isimli vatandaş Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne dikkat çekmek için motosikletle 4 ay sürecek Doğu Türkistan yolculuğuna çıktı.

Marmaris’te 20 yıldır turizm işiyle uğraşan Cengiz Kahraman, Temmuz 2015’te motosikletle Hindistan ve Tibet yolculuğuna hazırlanıyordu. Ancak Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne yönelik baskıların artması üzerine rotasını bu ülkeye çevirdi. Kahraman, 4 ay sürecek 30 bin kilometrelik yolculuğun hazırlıklarını tamamlayarak bugün kendisini destekleyen arkadaşları tarafından uğurlandı.

Cengiz Kahraman, yolculuk öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "Aslında seyahat planım farklı yöndeydi. Ancak Doğu Türkistan’daki soydaşlarımızın yaşadığı zulme duyarsız kalamayacağımı ve bir şeyler yapmam gerektiğine inandım ve rotamı bu ülkeye çevirdim. Dünyada sayısız motosiklet kulüpleri var. Bizler bu kulüplerle sürekli diyalog halindeyiz. Sosyal medyayı da etkin kullanıyoruz. Bu şekilde sesimi duyurabileceğimi düşündüm. Kırgızistan’da tanıdığım motorcu arkadaşlarımla görüştüm. Doğu Türkistan sınırına kadar gidilebileceğini hatta özel izinle içeri girileceğini söylediler. Yanıma aldığım toprağı Doğu Türkistan’a bırakacağım. Oradan aldığım toprağı da Türkiye’ye getireceğim. İnşallah başarılı olurum” diye konuştu.

Daha sonra Kahraman’ı motorcu arkadaşları alkışlar eşliğinde uğurladı.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.