“Türkiye’de demokrasi açığı var”

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Muğla İl Başkanlığı’nı ziyareti sırasında yaptığı konuşmasında, ilginç bir benzetmede bulunarak “ Tıpkı cari açık gibi Türkiye’de demokrasi açığı var” dedi.CHP İstanbul Milletvekili...

“Türkiye’de demokrasi açığı var”

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Muğla İl Başkanlığı’nı ziyareti sırasında yaptığı konuşmasında, ilginç bir benzetmede bulunarak “ Tıpkı cari açık gibi Türkiye’de demokrasi açığı var” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Muğla İl Başkanlığını ziyaret etti. İl binasında basın toplantısı düzenleyen Oran, gündeme ilişkin değerlendirme yaptı. Toplantıya İl Başkanı Mustafa Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile il, ilçe ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“Sorular cevaplanmadı”

CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, 2015 yılında yapılacak milletvekilliği seçimlerinde Muğla olarak yüzde 60 oy alarak Türkiye’de Muğla’nın konumunu birinci noktaya getirmek istediklerini söyledi. Toplantıda konuşan İstanbul Milletvekili Umut Oran ise, Türkiye’de kendi iç meseleler devam ederken, hemen Türkiye’nin yakınında da önemli sıcak gelişmeler yaşandığına işaret etti.

ABD'nin sabaha karşı hemen sınırımızda Suriye’ye hava operasyonu düzenlediğini anlatan Oran, şöyle konuştu: "Operasyon hala devam ediyor ve bazı koalisyon ülkeleri katılmış durumda. Altını çizmekte fayda var. 49 yurttaşımızın serbest kalmaları bizleri çok mutlu etti. Fakat ilk gün söylediğimiz gibi 101 gün rehin kaldılar ve bu süreç ile ilgili nedenler, niçinler açığa kavuşturulmalı. Ana muhalefet partisi olarak biz de bu sürecin takipçisi olacağız. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için, ihmaller varsa bu ihmallerin tekrar etmemesi için soruları iktidara soracağız. Cumhurbaşkanı ayrı, Başbakan ayrı, iktidarın milletvekili ayrı tellerden çalıyor. Bu belirsizliklerin ortadan kalkması gerekiyor. Hükümet bu noktada şeffaf olmalı. Teröristler takasta kullanıldı mı, kullanılmadı mı bu sorular hala cevaplanmadı.”

“Meclis olağanüstü toplanmalı”

CHP Milletvekili Umut Oran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’de olduğunu ve IŞİD terör örgütü ile Türkiye’nin nasıl temas sağlayacağı konusunda bir netlik bulunmadığını ileri sürerek, “Yakınımızda bir savaş ve bu savaşla ilgili Türkiye’nin durumu net değil. Hükümet bu konuda TBMM’ye olağanüstü toplantı çağrısı henüz yapmadı. Hükümetin bu konuyu kendi içinde gizli kapaklı yürütmesi üzücü. Biz bu süreci de takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

“Ülkede demokrasi açığı var”

Ülke içinde halen bir demokrasi krizi yaşandığını belirten Oran, “Ülkemizde halen bir demokrasi açığı var. Açıkları cari açık, dış cari açık diye tanımlıyoruz ama bugünkü demokrasinin geldiği noktada demokrasi açığı ve krizi var. Demokrasinin kuvvetler ayrılığı artık yok edilmiştir. Hukukun üstünlüğü ayaklar altına alınmıştır. Van, Hakkari, Şırnak ve Cizre’de Adalet Bakanı olan Bozdağ’ın adliyeleri ziyareti esnasında Cumhuriyet’in savcılarına uyguladığı muamele iktidar partisinin kuvvetler ayrılığına bakışını çok net olarak ortaya koymaktadır. Cumhuriyet unvanı hiçbir makama verilmemiştir. Sadece savcılara verilmiş bir unvandır. Bu Gazi Mustafa Kemal Atatürk döneminde verilmiştir” diye konuştu.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.