Türkiye kıyılarını kitaplaştırdı

Uzun yıllar İtalya’da eşi Franceska ile gazetecilik yapan Antonio Coppi, 2001 yılında Yunan adalarını gezip ilk kez geçtiği Türkiye’nin Ege ve Akdeniz kıyılarına adeta aşık olunca 13 yıldır gezdiği Ege ve Akdeniz kıyılarını...

Türkiye kıyılarını kitaplaştırdı

Uzun yıllar İtalya’da eşi Franceska ile gazetecilik yapan Antonio Coppi, 2001 yılında Yunan adalarını gezip ilk kez geçtiği Türkiye’nin Ege ve Akdeniz kıyılarına adeta aşık olunca 13 yıldır gezdiği Ege ve Akdeniz kıyılarını İtalyanca yazdığı kitapta topladı.

Fethiye’ye demir atan İtalyan Antonio Coppi, kitabına denizden karaya esen sıcak rüzgar anlamına gelen “Meltem” ismini verdi. Coppi, "Türkiye benim ikinci vatanım. Tekne ise evim. Yılın 3 ayını Türkiye sahillerinde geçiriyorum. Kitabım İtalya’da yoğun ilgi gördü. İtalya’dan Türkiye’ye daha çok turist gelmesi için bu kitabım etkili olacak. Türkiye kıyıları Yunan Adalarından çok daha güzel. Özellikle yeşil ve mavi bütünleşmiş durumda. Türkler yeşili’de çok sevdiği ve ailesinden biri gibi gördüğü için Türkiye ve Türkleri çok seviyoruz” dedi.

“Fabınou” isimli teknesiyle Türkiye kıyılarının yanı sıra değişik ülkeleri gezdiğini söyleyen Antonio Coppi, ileride tüm dünyayı dolaşmak istediğini belirtti. 13 yıl dolaştığı demir attığı Türkiye koylarını İskenderundan Fethiye’ye Bodrum’dan İstanbul’a ve Karadeniz’e kadar her yer cennet diyen Antonio Coppi, kitabında deniz haritaları ve koyların fotoğraflarının da bulunduğunu kitabına denizden karaya esen sıcak rüzgar olan 'Meltem' ismini verdiğini kaydetti.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.