Türkiye Kan Bağışı Ligi

Futbol takımlarının taraftarları Muğla Kızılay Kan Bağış Merkezi’nin çağrısına karşılık verdi ve kan bağış kampanyasına katıldı. Kötekli’de düzenlenen kampanyaya taraftarlar yoğun bir ilgi gösterdi. Türkiye Kan...

Türkiye Kan Bağışı Ligi

Futbol takımlarının taraftarları Muğla Kızılay Kan Bağış Merkezi’nin çağrısına karşılık verdi ve kan bağış kampanyasına katıldı. Kötekli’de düzenlenen kampanyaya taraftarlar yoğun bir ilgi gösterdi. Türkiye Kan Bağışı Ligi adı altında gerçekleştirilen organizasyonun amacının kan bağışına ilginin arttırılması olduğu bildirildi.

Muğla Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından düzenlenen “İyiliğe, Centilmenliğe, Dostluğa, Kan Bağışına” sloganıyla   Türkiye Süper Lig takımlarının taraftarlarına yapılan çağrı cevapsız kalmadı. Kan bağışına ilgiyi artırmak için “Türkiye Kan Bağışı Ligi” çalışmasına taraftarlar büyük ilgi gösterirken bu sefer kutsal bir görev için lig sıralaması için mücadele ettiler.

Sezon sonuna kadar sürecek olan kan bağışında ilk 3’e giren kulüplerin başkanlarına ödülleri düzenlenen bir törenle verilecek. Bu amaçla Kötekli mahallesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasına Süper Ligte mücadele eden futbol kulüplerinin dernek başkanları ve taraftarları katıldı.

Muğla Kızılay Kan Bağışı Merkezi yetkililerinin organizasyon ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyadaki en güvenli kan, gönüllü, karşılık beklemeksizin, düzenli ve bilinçli kan bağışçılarından sağlanabilmektedir.

Ülkemizde gönüllü kan bağışçısı profilinin oluşması ve artması için Türk Kızılayı olarak ulusal bazda eğitim ve kampanya temelli çalışmalar düzenlenmektedir. 2013-2014 lig döneminde Türkiye’deki futbol tutkusuna sahip taraftarın kan bağışına olan ilgisi üzerinde durulması planlanmaktadır.

Kampanyada, 2012-2013 Spor Toto Süper Lig’te yer alan 18 takımın taraftarlarını iyilik, centilmenlik, dostluk adına kan ihtiyacı olan hastalar için kan bağışına davet ediyoruz. Bu süre içinde toplanan kanlar, Muğla ili merkez ve ilçe hastanelerinde kan ihtiyacı olan binlerce kişiye umut ışığı olacak. Her zaman Türk Kızılayı’na gönüllü destek olan siz değerli basın temsilcilerinin Toplumumuza ulaşabilme konusunda bize destek olacağınıza inancımız tamdır.”

Yapacağımız Kan Bağışı etkinliğinin Muğla ilimizde bulunan potansiyel kan bağışçılarına duyurulmasında vereceğiniz desteğe şimdiden teşekkür eder, en derin saygılarımızı sunarız.”

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.