“ Türkiye iç felakete sürükleniyor”

Büyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Harun Akın, dış güçler ve AK Parti iktidarının proje ve uygulamaları ile Türkiye’nin bir iç felakete sürüklenmeye çalışıldığını iddia etti.AK Parti iktidarının uygulamalarının...

“ Türkiye iç felakete sürükleniyor”

Büyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Harun Akın, dış güçler ve AK Parti iktidarının proje ve uygulamaları ile Türkiye’nin bir iç felakete sürüklenmeye çalışıldığını iddia etti.

AK Parti iktidarının uygulamalarının Türkiye’yi iç felakete sürüklediğini iddia eden Büyük Birlik Partisi  (BBP) İl Başkanı Harun Akın, bu projelerden birinin de Cami ve Cemevi projesi olduğunu ileri sürdü. Türkiye’nin emperyalist güçlerce yeniden şekillendirildiğini belirten Akın, “Türkiye emperyalist dış güçlerce ve adeta onun maşası haline gelmiş,küresel güçlerin dizayn ettiği AK Parti hükümeti ve bu uygulamalara adeta çanak tutarcasına sesi çıkmayan muhalefet tarafından kendi çıkarları,amaçları,hedefleri ve menfaatleri doğrultusunda yeniden şekillendirilmeye çalışılıyor.

Türkiye’nin sinir uçlarıyla oynanmak suretiyle birçok husus sorunmuş gibi kaşınmakta ve Türkiye olası bir iç felakete doğru sürüklenmeye çalışılmaktadır. 1980 öncesinde olduğu gibi bugünde vatan toprakları,ülke menfaatleri uğruna gerek cephede omuz,omuza savaş vermiş,gerekse Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu günden itibaren bizim için bir mozaik ve kültür olan Alevisiyle,Sünnisiyle,Lazıyla,Çerkeziyle,Kürdüyle ve birçok kültüre, değere sahip vatan evlatlarıyla kardeşçe yaşamış ve yaşamaya devam etmek isteyen bizlerin arasına nifak tohumları ekmeye devam edilmektedir.” Dedi.

Kardeşi kardeşle karşı karşıya getirmek istiyorlar

Cami ve Cemevi Projesi ile kardeşin kardeşle karşı karşıya getirilmeye çalışıldığının altını çizen Akın şunları söyledi: “Ve yine kardeş kardeşi karşı karşıya getirmenin projelerini hayata geçirmenin yolları aralamaktadırlar. İşte bu projelerden biride cami ve Cemevi projesidir. Bu proje cami ve Cemevini eşitlediği için yanlıştır. Cami ve Cemevi birbirinin karşılığı veya zıttı değildir.

Cami tüm Müslümanların ortak ibadethanesi ve ismidir.Herkes kendi değerlerini, kendi ortamında yaşaması gerekir. Aleviliğin Müslümanlığın karşısına bir din gibi koyulmasına izin verilmemesi gerekir . Çünkü Alevilik bir din değildir. Alevilik İslamiyet’in bir koludur. Onun için de Aleviliğin ayrı bir ibadethanesi yoktur. Bu proje kardeşliğe bir katkı sağlamak yerine  aradaki soğukluğu artıracak ve ilerleyen süreçte insanları olumsuz yönde karşı karşıya getirmek suretiyle,temeli sarsılmaz  bu kardeşliği dinamitleyecektir. Eğer Aleviliğe karşı Alevi-Sünni gerginliği sona erdirmek  isteniyorsa Sivas madımak hadisesi tam olarak aydınlatılmalıdır.işte o zaman alevi-sünni kardeşliğine bir katkı sağlanmış olur.

Avrupalı devletler kendileri için istedikleri özgürlük ve demokrasiyi İslam ülkeleri ve Türkiye için istemedikleri sürece bunları nasıl samimi ve dürüst görebilir,birlikte hareket edebiliriz. Sonuç olarak ulu önder Atatürk’ün memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet,dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur.Düsturuyla sağ duyuyla hareket ederek önümüzdeki süreçte yapılacak olan seçimlerde gerçek vatan evlatlarına sahip çıkarak gereken cevabı sandıkta verecektir.”

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.