TÜRKEŞ’TEN BASKI VE KISITLAMALARA TEPKİ

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, basına uygulanan baskı ve kısıtlamalara tepki gösterirken, “ Bu baskılar cumhuriyet ilkelerine ve amacına yakışmıyor.” Dedi.Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş,...

TÜRKEŞ’TEN BASKI VE KISITLAMALARA TEPKİ

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, basına uygulanan baskı ve kısıtlamalara tepki gösterirken, “ Bu baskılar cumhuriyet ilkelerine ve amacına yakışmıyor.” Dedi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, basına uygulanan baskı ve kısıtlamalara tepki gösterdi. Basın ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının Cumhuriyet ilkelerine ve amaçlarına yakışmadığının altını çizen Türkeş, açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi:

“Basın ve ifade özgürlüğünü anayasal güvence altına alan çağdaş demokrasilerde, basını, kazanılan haklardan soyutlamak gibi baskıcı bir düşünce yoktur.

Özellikle Anadolu Basını internet sitelerine yüklediği güncel haber ve yorumlarıyla büyük sayıda okuruna ulaşmaktadır.Böylece sanayi devrimine yetişemediği bazı baskı alanlarının önünü açma becerisini yakalamış bulunmaktadır.

Gazetelerin internet sayfalarına kadar inilerek basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlamak, 91.kuruluş yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin ilkelerine ve amaçlarına ters düşmektedir.

Muğla Basını olarak iktidarın bu yoldan vazgeçmesini dilemekteyiz.

Basın hürriyetinden doğan sakıncaları giderme yolunu yine basın hürriyeti olarak gösteren Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Önder Atatürk’ün ruhunu ancak bu yol ile azaptan kurtarabiliriz.

Dünyanın tüm çağdaş ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’nin de kabul ettiği gerçek hür basın ve özgür ifade özgürlüğü olduğuna göre, iktidar sahiplerini bu ilkenin önünü kapatmaktan vazgeçmeye davet ediyoruz.”

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.