Türkeş’ten basına sansüre tepki

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, “ Basın mensuplarını emniyet kapılarında “Girmek yasak” diye karşılayanların hükümleri ne yazık ki basından sansürün kaldırılışın 105. Yılında kutladığımız...

Türkeş’ten basına sansüre tepki

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, “ Basın mensuplarını emniyet kapılarında “Girmek yasak” diye karşılayanların hükümleri ne yazık ki basından sansürün kaldırılışın 105. Yılında kutladığımız günümüzde ne yazık ki geçerliliğini koruyor.” Dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün basın mensuplarına yönelik aldığı karar ile basın mensuplarının Emniyet Müdürlüklerine girişlerinin yasaklandığı açıklaması tepki çekti. Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, basında sansürün kaldırılışının 105. Yılında böyle bir uygulamanın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, “Demokrasilerin yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü önemli gücü olarak kabul edilen basın hükümetin son aldığı karar ile yeniden haber alma ve yazma özgürlüğünün dışına itilmiş bulunmakta. İletişim çağı olarak kabil edilen günümüzde, basın, donanım olarak en gelişmiş kurumların başında gelir. Basın mensupları haber alma ve kamuoyunu bilgilendirme görevlerini bu büyük kurumun son derece gelişmiş olanaklarından yararlanarak yerine getirir. Basın mensuplarına haber alacağı alanların kapılarını kapatmak, önce, basın özgürlüğüne vurulmak istenen darbenin feci ifadesidir. Bu kapatmayla birlikte basın yayın sistematiğinin çok çeşitli matbaalarını, üretimden ve gelirden yoksun etmenin mantıksız uygulamasıdır. Basında meydana gelecek istihdam boşluğunun büyüklüğü düşünülecek olursa, Kamu görevi yapmakta olan basın mensuplarının anayasal haklarına önemli kısıtlamalar gelmektedir. Yetkilerinin bu kararlarını yeniden gözden geçirmelerini dilemekteyiz. İletişim çağına yetişmenin hazırlığı ve hızı içende olan Türk Basını bu tür kısıtlamalara layık değildir. Tesislerini her yıl yenileyen ve kadrolarını her yıl Basın Yayın mezunu gençlerle zenginleştiren Muğla Basını, gireceği haber kaynaklarının başında gelen Emniyet binalarına sıkıntısız girmenin yollarına mutlaka kavuşmalıdır” dedi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.