Türkeş yetkilileri sorumluluğa davet etti

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş yaptığı  basın açıklamasında sorumluları basın özgürlüğünü  tanıma konusunda yetkilileri sorumluluğa davet etti. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:“Gazetecinin...

Türkeş yetkilileri sorumluluğa davet etti

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş yaptığı  basın açıklamasında sorumluları basın özgürlüğünü  tanıma konusunda yetkilileri sorumluluğa davet etti. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Gazetecinin sınırsızlığı haklarıdır ve sorumluluklarıdır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İmralı görüşmelerini elde eden Milliyet Muhabiri Namık Durukan’a çok kızdı. Durukan’a kızgınlığını sınırsız bir özgürlük olamaz diye özetledi. Oysa gazeteci hiçbir zaman sınırsız özgürlüğün peşinde değildir.

Kendine rehber edindiği özgürlük sınırları içinde halkın haber alma hakkını engelleyen tüm istek ve telkinleri reddetme hakkına sahiptir Namık Durukan’ın yaptığı budur.

Asıl olan İmralı görüşmelerinin açıklanmasıdır. Gazeteci bu görevini yerine getirmiştir. Hak ve sorumluluk sınırlarıyla çevrelenen basın özgürlüğünü teğet geçerek “ Sınırsız bir özgürlük olamaz” demekle Başbakan bilinçsiz halk yığınlarının nabızlarına göre şerbet vermiştir. Basın özgürlüğünü esas alan demokrasilerde hiç kimse nabza göre şerbet veremez. Olayların olağan akışlarına dışardan müdahale edemez. Sebep- sonuç ilişkilerini dikkatten kaçıramaz.

Muğla Basını bu kimliğini Yunus Nadi’den ve Milli Mücadelenin İnkılapçısı Baha Bey den almıştır.

Gazeteci ancak bu özellikleriyle kavram kargaşasının önüne geçebilir. Bu görev özgür basının en doğal hakkıdır. Yetkilileri basın özgürlüğünü tanıma konusunda biraz daha sorumluluğa çağırıyoruz.”

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.