''TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ'' KUTLANDI

Türk Ocakları Derneği Muğla Şube Başkanı Hulusi Taşkoparan 3 Mayıs “Türkçülük Günü”  nedeniyle yaptığı açıklamada “Türk Milliyetçileri, dün olduğu gibi bugünde, Türk birlik ve beraberliğinin yılmaz teminatı;...

''TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ'' KUTLANDI

Türk Ocakları Derneği Muğla Şube Başkanı Hulusi Taşkoparan 3 Mayıs “Türkçülük Günü”  nedeniyle yaptığı açıklamada “Türk Milliyetçileri, dün olduğu gibi bugünde, Türk birlik ve beraberliğinin yılmaz teminatı; vatan, millet ve bayrak düşmanlarının korkulu rüyası olmaya devam edecektir” dedi.

Türk Ocakları Derneği Muğla Şubesi bir açıklama yaparak 3 Mayıs “Türkçülük Günü”nü kutladı. Sınırsızlık Meydanında gerçekleşen etkinliğe MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, MHP Menteşe İlçe Başkanı Şevket Tokur, Türk Ocakları Derneği üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Türk Ocakları Derneği  Muğla Şube Başkanı Hulusi Taşkoparan yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Osmanlı Cihan devletinin külleri üzerine 94 yıl önce kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti devleti bugün vatan, millet, din, iman diyerek iktidara gelen ve devletin temel taşlarını yok etmeye çalışan iç ve dış düşmanların saldırısıyla karşı karşıyadır. Yılmaz Türk milliyetçileri olarak bu saldırganlara şöyle haykırıyoruz. Türk ülkesi bölünme tehdidi ile karşı karşıya bırakıldığı gibi, Türk varlığına karşı tarihte benzeri görülmemiş bir saldırı ile karşı karşıya kalınmıştır. Öyle ki, bir milli mücadele sonrasında kayda alınmış Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’ndan “Türk”, “Türk Milleti”, “Türk Dili” kavramlarının çıkartılması dahi gündeme getirilebilmiştir. Bu şekilde sergilenen Türk düşmanlığı çabalarını şiddetle reddediyoruz. Türklük düşmanları şunu iyi bilmeliler ki, tarih boyunca Türkler ölmüş öldürülmüş, katledilmiş, soykırıma uğratılmış, yurtlarından sürülmüş ancak Türklük tarih boyunca var olmuştur. Bundan böyle de ebediyete kadar var olmaya devam edecektir. Buna imanımız tamdır. Bu imanımızın kaynağı binlerce yıllık şanlı Türk tarihi ve varlığını Türk varlığına armağan ederek, şanlı ay yıldızlı al bayrağı bize miras bırakan Türk nesilleridir. Türk Ocakları olarak bilinmesi isteriz ki, 3 Mayıs 1944’de olduğu gibi bugün de Türklük, hayasızca bir saldırı karşısındadır. Bu saldırıya karşı gerekirse ,mazide öncü Türk milliyetçilerinin yaptığı gibi canlarımızı, mallarımızı gözümüzü kırpmadan feda etmek de dahil her türlü fedakarlığa hazırız. Türk Ocakları olarak uyarmak isteriz ki, Türk varlığına, birliğine, dirliğine kastedenler Türk vatanına, Türk bayrağına, Türk diline savaş açanlar şu andaki görev, makam ve unvanları ne olursa olsun günü geldiğinde gereği yapılmak üzere Türk’ün milli hafızasına kaydedilmektedir. Bu, bizim Türk tarihi önünde, milli bir sorumluluğumuzdur. Sonuç olarak, kamuoyuna duyurmak isteriz ki, Türk Milliyetçileri dün olduğu gibi bugün de Türk birlik ve beraberliğinin yılmaz teminatı vatan, millet ve bayrak düşmanlarının korkulu rüyası olmaya devam edecektir.”

Açıklamanın ardından Muğla’da Türk Milliyetçiliği davasına önemli hizmetleri bulunan Hamza Sadi Özbek, Halil İbrahim Nizamoğlu ve Muzaffer Bora’nın kabirlerine ziyaret edildi.

Bu haber toplam 310 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.