Türkan Saylan, Menteşe’de anıldı

Menteşe Belediyesi’nin katkıları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Muğla Sanat Severler Derneği’nin işbirliğinde düzenlenen Prof. Dr. Türkan Saylan’ı anma gecesi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan...

Türkan Saylan, Menteşe’de anıldı

Menteşe Belediyesi’nin katkıları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Muğla Sanat Severler Derneği’nin işbirliğinde düzenlenen Prof. Dr. Türkan Saylan’ı anma gecesi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda gerçekleşti.

Anma gecesine CHP 22. ve 23. Dönem Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Güven, Levent Ünver, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ile vatandaşlar katıldı.

Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Güven gecede yaptığı konuşmada, “Türkiye'nin en önemli dermotologlarından biri olan ve lepra (cüzzam) üzerine yaptığı çalışmalarla dünya genelinde tanınan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın ölümünün 6. yılında saygıyla anıyoruz.  Ergenekon soruşturması kapsamında evine ve başkanlık ettiği ÇYDD'nin şubelerine düzenlenen operasyonlardan 35 gün sonra hayatını kaybeden Saylan, hayatı boyunca adeta dünyayı aydınlattı. Saylan, 18 Mayıs 2009 sabahı her zamanki gibi dünyayı aydınlatırken bizler için matem günü oldu. 18 Mayıs sabahı Türkiye’nin aydınlık insanları, binlerce Atatürkçü yurttaş çiçeklerle, bayraklarla caddeleri doldurdu ve onun arkasından gözyaşı döktü. Türkan Saylan görevini yapan bir insanın iç huzuru ile aramızdan ayrıldı. Ömrü boyunca gece gündüz demeden eşitlik, özgürlük, kardeşlik için, inandığı davalar için çalıştı, çalıştı. Hayatı algılayışı, düşünceleri, azim ve iradesiyle üstün nitelikli bir aydın, bir bilim insanı, namuslu ve demokrat bir Atatürkçü olan Saylan’ın sahte delillere, iftiralara dayanan çirkin planlarla yok edilmeye çalışılacağını düşünemezdik. Adaletin er ya da geç tecelli edeceği inancıyla, devletin Türkan Saylan’dan özür dilemesini bekliyor, kendisini saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Gecede Prof. Dr. Türkan Saylan’ın biyografisi okundu, yaşam boyunca yaptığı hizmetler ve kazandırdıkları anlatıldı. Anma gecesinde MUSANDER Başkanı Sadettin Özbek şiirleriyle, Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüsnü Özbilgi’de sazı ve sözüyle Saylan’ı andılar.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.