Türk-Yunan dostluk konseri

Bodrum Kalesi Kuzey hendeğinde düzenlenen konserde, Türk ve Yunan dostluğunu pekiştirdi. Akyarlar Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği (AK -DER) Türk Müziği Topluluğu ile Yunanistan’ın Kos Adası’ndan Rembetiko Grubu dostluk...

Türk-Yunan dostluk konseri

Bodrum Kalesi Kuzey hendeğinde düzenlenen konserde, Türk ve Yunan dostluğunu pekiştirdi. Akyarlar Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği (AK -DER) Türk Müziği Topluluğu ile Yunanistan’ın Kos Adası’ndan Rembetiko Grubu dostluk konseri düzenlendi.

Türk ve Yunan ezgileri ile yankılanan Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde düzenlenen konser 2 bölümden oluştu. Türk Müziği piyano sanatçısı Mustafa Köker2in şeflik yaptığı AK-DER Türk Müziği topluluğu söyledikleri Yunan ve Türk şarkılar ayakta alkışlandı. Amatör ancak müziğe gönül veren guruba, Yunanistan’dan gelen Rembetiko Grubu da katıldı. Türk ve Yunan Bayrağının da asılı olduğu sahne önünde ise Yunan vatandaşlar ile Türk vatandaşlar çifte telli oynadı. Ege’nin iki yakası buluştuğu konsere yaklaşık yaklaşık bin 500 kişi katıldı. “Türk -Yunan şarkıları ortak dostluk konseri” adı ile düzenlenen etkinlik 4 saat sürerken “İzmir’in Kavakları”, “İndim havuz başına”, “Zeytinyağlı yiyemem aman” gibi şarkılar hem Yunaca ve Türkçe söylendi. Konser izlemeye gelen vatandaşlarda şarkılara eşlik etti. Konser sonunda ise sanatçılar ayakta alkışlandı.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.