TÜRK YEREL HİZMET-SEN'DEN TAZMİNAT TEPKİSİ

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Muğla’da yaptığı açıklamada hükümeti Denge Tazminatı mağduriyetinin giderilmesi ve adaletin sağlanması için mahkeme kararlarının uygulanması çağrısında bulundu.Türk...

TÜRK YEREL HİZMET-SEN'DEN TAZMİNAT TEPKİSİ

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Muğla’da yaptığı açıklamada hükümeti Denge Tazminatı mağduriyetinin giderilmesi ve adaletin sağlanması için mahkeme kararlarının uygulanması çağrısında bulundu.

Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Muğla İl Özel İdare girişinde yaptığı basın açıklaması ile Denge Tazminatı konusunda hükümete tepki gösterdi. Koyuncu’nun basın açıklamasında Türk Yerel Hizmet-Sen Muğla İl Temsilcisi Özgür Süzgün ve Kam-Sen’e bağlı sendikaların başkanları ve yöneticileri de hazır bulundular.

4688 Sayılı Yasa gereği Muğla İl Özel İdaresi norm kadrosunda çalışanlar adına yapılmış olan sosyal denge sözleşmelerinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarının yok sayıldığını ve sosyal denge sözleşmelerinden yararlandırılmadığını hatırlatan Koyuncu; “ Kaldı ki Maliye Bakanlığının 19.09.2012 tarih ve 10028 sayılı “sosyal denge tazminatı” konulu görüş yazısında da İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri personellerinin illerinde ki personele sosyal denge tazminatının ödenmesini ve ilgili İl Özel İdarelerinin bütçelerinden karşılanması gerektiği belirtilmiştir.

Muğla İl Özel idare İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarının sosyal denge sözleşmesinden yararlanması isteğiyle başvuruları Muğla İl Özel İdaresi tarafından reddedilmesi üzerine yargıya başvurulmuştur.

Türk Milleti adına karar veren Muğla 2. İdare mahkemesinin: olayda uyuşmazlığın çözümü için, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün faaliyet ve görevleri yönünde bağlı olduğu idari birimin belirlenmesi gerektiği 5902 sayılı Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarının İl Özel İdarelerinin kadro cetvellerinde ayrı bir bölüm olarak gösterildiği il valisine bağlı olarak faaliyet sürdürdüğü ve anılan müdürlük personelinin İl Özel İdaresi bünyesi dahilinde bulunduğunu belirtmiştir.” Dedi.

“Özel İdare çalışanları huzursuzdur”

Muğla İl Özel İdaresi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanları tedirgin ve huzursuz olduğunun altını çizen Koyuncu, şunları söyledi: “ Muğla il özel idare yetkililerini yasaların ve adaletin gereğini yapmaya davet ediyoruz. Buradan hep birlikte İl Özel İdaresi yetkililerini yasaları çiğnemesini ve mahkeme kararlarını uygulamamasından dolayı şiddetle kınıyoruz.

Bu bağlamda Anayasanın eşitlik ilkesi ve aynı iş yerinde çalışanların arasında iş barışının bozulmaması için yapılan iki sosyal denge tazminatı sözleşmesinden de sadece mahkemeye verenlerin değil tüm personelin yararlanmasını; yapılan hukuksuzluğun ve adaletsizliğin ortadan kaldırılmasını istiyoruz.”

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.