Türk Türkü Anadolu

Menteşe Belediyesi, Muğla Sanatseverler Derneği ve Menteşe Kent Konseyi’nin birlikte düzenlediği “Türkü Türkü Anadolu” adlı Şiir ve Türkü Dinletisi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde sahneleniyor. 23 Mart 2015...

Türk Türkü Anadolu

Menteşe Belediyesi, Muğla Sanatseverler Derneği ve Menteşe Kent Konseyi’nin birlikte düzenlediği “Türkü Türkü Anadolu” adlı Şiir ve Türkü Dinletisi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde sahneleniyor. 23 Mart 2015 Pazartesi Saat:20.00’de gerçekleşecek olan Şiir ve Türkü Dinletisinin Konuk Sanatçısı Şahin Evliyaoğlu olacak.

Şahin Evliyaoğlu Kimdir?

1964 Ağrı doğumlu olan Evliyaoğlu Ön lisans mezunu. Küçük yaşlardan itibaren spor ve müziğe başlayan Şahin Evliyaoğlu müzik daha ağır basınca sporu bırakarak, kendimi müzikte geliştirip, sahneye çıkmaya başladı. 15 yaşında bağlama çalmaya başlayan Evliyaoğlu, Yurt içi ve yurt dışında çeşitli festivaller, turneler ve yarışmalara katılıp birincilikler aldı. 1988 yılında TRT İzmir Radyosu çok sesli korosunun sınavlarını kazanıp Tenor olarak çalıştı. Buraya 2 yıl devam etti. Akitli olduğundan kadro verilmediğinden bırakmak zorunda kaldı. 1991 yılında Ağrı Valiliği ve Halk Eğitimi Merkezi THM korolarının başına şef olarak geçti. O yıl Türkiye birincisi oldu. Yine 1991 yılında TRT Erzurum Radyosu THM Solist Yarışmasında Bölge birincisi oldu. Hemen akabinde Milli Eğitim Bakanlığı THM Jüri sınavlarını kazandı. Halen MEB “B” Kategorisi THM Jüri Üyesi olarak Türkiye genelinde görev yapmakta. 1993 yılında memurluk sınavına girdi ve kazandı. 1999 yılında TRT Erzurum Radyosu THM solist sınavını kazandı. Yaklaşık 3 yıl devam etti. Burası da akitli olduğundan maddi katkı sağlanamadığından bırakmak zorunda kaldı. 1991-2010 yılları arasında çalıştırdığı korolar yurt genelinde çeşitli illerde final yarışıp birincilik, ikincilik ve üçüncülükler aldı. En son 2010 yılında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi THM korosunu Kıbrıs’ta finale çıkarttı. Burada çalıştırdığı korosu Türkiye ikincisi oldu. Ağrı Gençlik Spor İl Müdürlüğünde koro, solo ve bağlama kursları verdi. Yıllarca çeşitli kurumlarda bağlama dersleri verdi. Halen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi SKS biriminde şef olarak görev yapmakta. Evli olan Evliyaoğlu’nun eşi sınıf öğretmeni olarak görev yapmakta ve 2 kız çocuk babası.

Bu haber toplam 343 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.