Türk Sanat Musikisine Güçbirliği’nden destek

Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan ve Derneğin Sağlık Sanat ve Kültür Komisyonu Başkanı Dr. Ayşegül Aksoy Türk Sanat Musiki sanatçılarından Zekai Tunca ve Perihan Sözen’i ziyaret etti. “TSM MİRASINI...

Türk Sanat Musikisine Güçbirliği’nden destek

Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan ve Derneğin Sağlık Sanat ve Kültür Komisyonu Başkanı Dr. Ayşegül Aksoy Türk Sanat Musiki sanatçılarından Zekai Tunca ve Perihan Sözen’i ziyaret etti.

 “TSM MİRASINI GENÇ NESİLLERE AKTARMA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette; Türk Musikisi Devlet Sanatçıları Zekai Tunca ve Perihan Sözen, derneğin ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduklarını belirttiler. 7 yıldır Bodrum’da yaşamını sürdürdüğünü belirten Perihan Sözen; “Bodrum’daki yaşamımı devam ettirirken Türk Sanat Musikisinin gelişimi ve devamı için bir sanat korosu kurduk. Böylece Türk Sanat müziğini genç nesillere aktararak, öğrenciler yetiştiriyoruz” dedi. Ayrıca kendisinin Üsküdar Musiki cemiyetinin o dönemdeki konservatuvarından mezun olduğunun altını çizen Sözen, “O dönemdeki hocam ünlü musiki sanatçısı Emin Ongan’dır. Böyle değerli bir hocanın öğrencisi olmaktan gurur duyuyorum ve bu musiki mirasını da genç nesillere aktarmaya devam edeceğim” dedi.

Türk Sanat Müziğinin diğer yaşayan efsanesi Devlet Sanatçısı Zekai Tunca da Türk Sanat Müziğinin önemini vurgulayarak, “Sanat evrenseldir ancak, Türk Sanat Müziğinin sanatta çok farklı ve özel bir yeri vardır. Çünkü Türk Sanat Müziği geçmişten gelen bir mirastır ve bu mirasımızı da gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“YENİ ALBÜMÜMÜZ YOLDA”

“Pandemi döneminde kısa da olsa olumsuz şartlar gereği müzikten uzak kaldık, bu durumda insanı ciddi anlamda mutsuz ediyor” diyen Tunca; “Eski ve değerli dostum sevgili Perihan Sözen’in Türk Sanat Müziği korosunun çalışmalarına katıldım. Böylece sanat müziğine gönül vermiş olan değerli seslerle müziği paylaşmanın verdiği haz ile eski müzik dolu mutlu yaşantıma geri döndüm” dedi. Ayrıca Tunca, Perihan Sözen’in korosu ile birlikte bir albüm çalışması yaptıklarının da altını çizerek, kısa bir süre sonra piyasaya çıkacak olan ‘İyi ki Doğdun, İyi ki Varsın’ isimli albümünün de müjdesini verdi.

Bodrum Güçbirliği Derneği’nin ziyaretini çok değerli bulduklarını belirten Zekai Tunca ve Perihan Sözen, Bodrum’da Türk Sanat Müziğine değer verildiğini kendilerine hissettirdikleri için Dernek Başkanı Serdar Kayhan ile Derneğin Sağlık Sanat ve Kültür Komisyonu Başkanı Dr. Ayşegül Aksoy’a teşekkür ettiler.

Bodrum Güçbirliği Derneği Sağlık Sanat ve Kültür Komisyonu Başkanı Dr. Ayşegül Aksoy ise böylesine değerli sanatçıların Bodrum’da olmasından dolayı çok büyük mutlu olduklarını belirterek, yaşayan efsane sanatçıları yalnız bırakmayacaklarını ve destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca Aksoy, pandeminin bitmesiyle birlikte Bodrum Güçbirliği Derneği’nin organizasyonu ile Bodrum halkına ücretsiz olarak Zekai Tunca ve Perihan Sözen konseri düzenleyecekleri müjdesini verdi.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.