Türk Ocakları’nın kursları geleneksel hale geldi

İş-kur İl müdürlüğü, Menteşe Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Türk Ocakları Muğla Şubesi arasında imzalanan protokol ile Türk Ocakları Muğla Şubesinde Geleneksel El Nakışları Kursu açıldı....

Türk Ocakları’nın kursları geleneksel hale geldi

İş-kur İl müdürlüğü, Menteşe Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Türk Ocakları Muğla Şubesi arasında imzalanan protokol ile Türk Ocakları Muğla Şubesinde Geleneksel El Nakışları Kursu açıldı. 25 ev hanımının katıldığı kursa, Lale Yavaşoğlu hocalık yapıyor. Kursa katılan ev hanımlarına İş-kur vasıtasıyla günlük 35 TL ücret ödeniyor. Kursa katılabilmek için ev hanımı olmak, sosyal güvencesi olmamak ve 55 yaşından büyük olmamak şartı aranıyor. 1 Kasım da başlayan kurs 4 ay devam edecek. Hafta da 5 gün olan kurs günde 8 saat olarak yapılıyor.

Kurslarla ilgili olarak bir açıklama yapan Türk Ocakları Muğla Şubesi Başkanı Hüseyin Akar; “Bu kursun amacı, ev hanımlarına meslek sahibi etmek olduğu kadar, öğrendikleri mesleklerini devam ettirerek aileye maddi gelir sağlamak amacı da gütmektedir. Kurs sonunda kursiyerlere kurs katılım sertifikası verilecektir. Kurs sonunda sergi düzenlenerek üretilen ürünler halkın beğenisine sunulacaktır. Sayın Valimiz Esengül Civelek'in de destek verdiği bu kursa, Belediyemizden sergi ve satış yeri talep ediyoruz. Eğer belediye satış yeri verir ise ürün satış yeri oluşturulması düşünülmektedir. Üretim seri hale getirilebilirse turizme de katkıda bulunulabilir. Turizm bölgelerinde bulunan otel sahipleriyle de görüşerek , otellerde gelen turistlere satış yapılabilir.

Biz bu kursu açarken sadece ev hanımlarına meslek edindirmek amacıyla açmadık. Kursa katılanlara onların ihtiyaç duyduğu konularda ( Meme kanseri, kadın hastalıkları ve aile rehberliği hususlarında da bilgi vermek ve onları aydınlatmak amacı da taşıyoruz. Önümüzdeki günlerde İlgili kurum ve kuruluşlardan uzmanlar davet ederek hanım kursiyerlerimize gereken bilgiler verilecektir.

Kursiyerlerimize girişimcilik kursu da vererek girişimcilik sertifikası almaları da sağlanacaktır. Girişimcilik sertifikası alan kursiyerler devlet desteklerinden faydalanarak kendi iş yerlerini açabilecekler.”

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.