Türk Ocaklarından uyarı

Ermenilerin, Azebaycan’ın Karabağ bölgesinde Türklere yaptığı katliamın 23. Yıldönümü nedeniyle Türk Ocakları Muğla Şubesi’nden yapılan açıklamada, bazı çevreler tarafından 24 Nisan 2016 tarihinde İstanbul Taksim’de...

Türk Ocaklarından uyarı

Ermenilerin, Azebaycan’ın Karabağ bölgesinde Türklere yaptığı katliamın 23. Yıldönümü nedeniyle Türk Ocakları Muğla Şubesi’nden yapılan açıklamada, bazı çevreler tarafından 24 Nisan 2016 tarihinde İstanbul Taksim’de yapılacak faaliyetler için yetkililer şimdiden uyarıldı.

Türk Milletinin tarih boyunca hiçbir zaman katliam yapmadığı fakat katliamlara maruz kaldığı hatırlatılan açıklamada; “Karabağ da ki Ermeni işgaline son verilmeli 1992 yılında yapılan katliamın hesabı Ermenilerden sorulmalıdır. Ermenilerin, 1915 de Anadolu da, 1992 de Karabağ Hocalı da yaptıkları katliamları ve zulmü unutmadık unutmayacağız.

Bundan tam yüz yıl önce, Rusların kışkırtmasıyla ayaklanarak Anadolu da, yıllarca birlikte yaşayıp, birlikte yiyim içtikleri, komşuluk yaptıkları Türkleri, katliama, soy kırıma tabi tutan Ermeniler, yine bundan 23 yıl önce Azerbaycan’ın Karabağ bölgesini işgal ederek özellikle Hocalı da genç ihtiyar, büyük küçük kadın erkek demeden 1300 kişiyi öldürmüştür. Kısacası katliam yapmış Azerbaycan Türkü kardeşlerimizi soy kırıma tabi tutmuştur.

Bu katliam, Ruslar tarafından silahlandırılıp kışkırtılan ve askeri destek verilen Ermeniler tarafından savunmasız insanlara karşı yapılmıştır. Yapılan bu saldırılar sonucu binlerce Azerbaycan Türk’ü, yıllardan beri yaşadıkları ata yurtlarını bırakıp başka bölgelere göç etmek zorunda kalmışlardır. Binlerce insan mülteci durumuna düşmüş, perişan olmuştur.

Dünyanın gözü önünde yapılan bu katliamlara, bu işkencelere, bu soy kırıma Dünya kamuoyu müdahale etmemiş seyirci kalmıştır. Görmemezliğe gelmiştir. Hayvanlar için Dünyayı ayağa kaldıran sivil toplum kuruluşları, Karabağ da Ermeniler tarafından Azerbaycan Türk’üne karşı yapılan bu katliama ses çıkartmamıştır. Yapılan bu katliama Türkiye cumhuriyeti devleti 1921 Kars anlaşmasını gerekçe göstererek olaylara müdahale edeceğini söylemesi üzerine olaylar durmuş ve birçok Azerbaycan Türk’ü kardeşimiz katliamdan kurtulmuştur. Ancak binlerce yıldan beri Türk yurdu olan Karabağ Ermeni işgali altındadır. “ denildi.

24 Nisan 2016’da İstanbul Taksim’de bazı çevreler tarafından yapılması planlanan faaliyetler konusunda devlet yöneticilerinin uyarıldığı açıklamada şöyle denildi:

“Türkiye cumhuriyeti devleti yöneticilerini uyarıyoruz. 1915 de Anadolu da Türklere, 1992 de de Karabağ da Azerbaycan Türklerine soy kırım yapan Ermeniler, Ermeni diasporası vasıtasıyla 1915 olaylarının 100 üncü yıl dönümünü bahane ederek Dünya Kamuoyunun dikkatini çekecek eylemlere hazırlık yapmaktadır. Bu eylemlerin en önemlisinin, Türkiye deki PKKlılar ve Ermeni artıklarıyla birlikte Taksim anıtının önünde yapılacağı belirtilmektedir.

Ermeni terör örgütü Asala’nın 70 li yılların sonunda başlatıp 80 li yıllarda hız verdiği Türk diplomatlarına karşı uyguladığı terör olayları neticesinde gündeme gelen Ermeni soykırım iddialarına karşı, ne yazık ki o dönemin yöneticileri hiçbir tedbir almamışlardır. Dünya kamuoyu tarafından müsamaha gören ve Türk hükümeti tarafından önemsenmeyen Ermeni soy kırım iddiaları Hıristiyan ve Yahudilerdeki Türk düşmanlığından da faydalanarak Dünya kamuoyunda etkili olmuş ve Türkiye cumhuriyeti devleti aleyhinde kullanılır olmuştur.

Devleti yönetenlerin görevi, olabilecek her türlü olumsuzluğa karşı tedbir almak ve insanını huzur ve mutluluk içinde yaşatmak olmalıdır. Geçmişte olduğu gibi önemsenmez ve gerekli tedbir alınmaz ise ileride önü alınamayacak olaylarla karşılaşılacağı mutlaktır. Bu nedenle 24 Nisan 2016 tarihinde İstanbul Taksim anıtı önünde, içerdeki ve dışarıdaki hainler tarafından Türk milletine yaşatılması muhtemel olan olayların yaşanmaması için gerekli tedbirin alınması gerekmektedir. Bunun için yetkilileri uyarıyoruz.

Türk milleti tarihinde hiçbir zaman soykırım ve katliam yapmamıştır, yapılmasına da izin vermemiştir.”

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.