TÜRK MUTFAĞININ YÖRESEL LEZZETLERİ MENTEŞE’DE İKRAM EDİLDİ

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri Muğla ve ilçelerinde başladı. Menteşe’de, Cumhuriyet Meydanı’ndan Saburhane Meydanı’na yürüyüş yapıldı. Halk oyunları gösterilerinin ardından vatandaşlara Muğla’ya...

TÜRK MUTFAĞININ YÖRESEL LEZZETLERİ MENTEŞE’DE İKRAM EDİLDİ

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri Muğla ve ilçelerinde başladı. Menteşe’de, Cumhuriyet Meydanı’ndan Saburhane Meydanı’na yürüyüş yapıldı. Halk oyunları gösterilerinin ardından vatandaşlara Muğla’ya özgü tarhana, yoğurtlu kızartma, keşkek ve nohutlu pilav ikram edildi.

SİNEM KARAKAYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde yurt içinde ve dışında kutlanan "21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Muğla’nın 13 ilçesinde eş zamanlı etkinlikler düzenlendi.

Etkinliğe; Muğla Valisi Orhan Tavlı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, İl Müftüsü Yaşar Çapçı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz, kurum ve kuruluşlar, aşçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Menteşe’de etkinlikler kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’ndan Saburhane Meydanı’na yoğun bir katılımla yürüyüş yapıldı.

Yürüyüşün ardından Saburhane Meydanı’nda Yörük Obaları derneği tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Daha sonra yerel sanatçılar Murat Tustaş ve Hamdi Demirtaş konser verdi.

Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Bingöl, Türk Mutfağı haftası hakkında bilgi vererek, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde hazırlanan asırlık tariflerle Türk Mutfağı kitabı, Türk Mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız yönlerini öne çıkararak dünya mutfaklarına öncü bir yere gelinmesi amacıyla hazırlanmıştır. Gostro-diploması alanında yeni rekorlar kırma hedefiyle bakanlığımız tarafından ana kaynak olarak kullanılması kararlaştırılan kitabın rehberliğinde Türk Mutfağı Haftasının kutlanması bakanlığımızca alınmıştır."

“DÜNYA TURİZMİN DİKKATİNİ BU ALANA ÇEKMEYİ HEDEFLİYORUZ”

İl Müdürü Bingöl, “Anadolu’nun binlerce yıllık geleceksek yemek tariflerinin ilk kez sağlıklı ve atıksız yönleriyle dünya aşçıları asırlık tarifleriyle Türk Mutfağı kitabı birbirinden değerli şefler ve akademisyenler tarafından hazırlanmıştır. 21-27 Mayıs haftası Türk Mutfağı haftası olarak belirlenmiş, yürürlüğe konmuştur. Yemek kültürü, her toplumun milli kimliğini, insanlar arasında iletişim ve dostluğu pekiştiren en hızlı yoldur.  Doğumdan düğüne birçok özel anı yemek kültürümüzle taçlandırırız. Bakanlığımız, turizmin birçok alanında olduğu gibi gastronomi turizminde de etkili tanıtımlar yaparak dünya turizmin dikkatini bu alana çekmeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda Muğla ve ilçelerinde yoğun etkinliklerle kutlanan bu haftada emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmanın ardından temsili olarak dibekte buğday dövüldü. Daha sonra vatandaşlara Muğla’nın yöresel yemekleri tarhana, yoğurtlu kızartma, keşkek ve nohutlu pilav ikram edildi.

Bu haber toplam 224 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.