Türk Konseyi Genel Sekreteri’nden ziyaret

Türk Konseyi Genel Sekreteri ve Emekli Büyükelçi Halil Akıncı, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü makamında ziyaret etti.Türk Konseyi( Türk Keneşi) Genel Sekreteri ve Emekli Büyükelçi Halil Akıncı; “Türk Konseyi...

Türk Konseyi Genel Sekreteri’nden ziyaret

Türk Konseyi Genel Sekreteri ve Emekli Büyükelçi Halil Akıncı, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü makamında ziyaret etti.

Türk Konseyi( Türk Keneşi) Genel Sekreteri ve Emekli Büyükelçi Halil Akıncı; “Türk Konseyi Genel Sekreteri olarak memleketimde olduğum için mutluyum.” dedi. Akıncı daha sonra Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e Türk Konseyi bayrağı ve rozeti hediye etti.

Türk Konseyi Genel Sekreteri’ni ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Gürün; “ Türk Devletlerinin arasındaki kapsamlı işbirliğini sağlamak için kurulan Türk Konseyi’nin görevlerini ve sorumlulukları önemlidir. Ayrıca Muğlalı olan Genel Sekreterimize memleketine tekrar hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Türk Konseyi( Türk Keneşi),3 Ekim 2009’da Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye’nin Nahçıvan Anlaşmasını imzalamasıyla kuruldu. Konseyin temel amacı, Türk dili konuşan devletler arasında kapsamlı işbirliğini derinleştirmek, bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkıda bulunmak olarak tanımlanıyor

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.