“TÜRK KİMLİĞİNİ TARTIŞMAYI ASLA KABUL EDEMEYİZ”

Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, Türk kimliği asla sorgulanamayacağını tartışmaya açılmasının Türk Ocakları olarak kabul etmeyeceklerini söyledi. Öz, “Bu topraklarda Türklüğün siyasi hakimiyeti tartışılmaz...

“TÜRK KİMLİĞİNİ TARTIŞMAYI ASLA KABUL EDEMEYİZ”

Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, Türk kimliği asla sorgulanamayacağını tartışmaya açılmasının Türk Ocakları olarak kabul etmeyeceklerini söyledi. Öz, “Bu topraklarda Türklüğün siyasi hakimiyeti tartışılmaz bir şekilde vardır” dedi.

Türk Ocakları Bölge toplantısı Türk Ocakları Muğla Şubesi ev sahipliğinde Özel İdare salonunda gerçekleşti. Toplantıya Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, Türk Ocakları Muğla Şube Başkanı Hulusi Taşkoparan, Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Cemil Gündüz ile Türk Ocaklarının ege bölgesinde bulunan 13 şube başkanı ile çok sayıda Türk Ocakları üyesi ile vatandaş katıldı.

Ülke genelinde Türk ırkçılığı yapıldığı iddiaları hakkında konuşan Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, bu topraklarda Türklüğün siyasi hakimiyeti tartışılmaz bir şekilde var olduğunu ifade ederek. Şunları söyledi; söyledi. “Zamanında bizi bu topraklardan atmak isteyenler Osmanlı mirasını paylaşmak isteyenler, balkan savaşında, birinci cihan harbinde ellerinden geleni ardına koymadılar. Ama Türk milleti işte bu yeni Ergenekon’un Anadolu’da bağımsızlığının ve hürriyetinin mücadelesini verdi. Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’yle de bu topraklarda Türklüğün ileride payidar olacağını dünyaya ilan etti. Burada tartışılmaz bir gerçek vardır. Onun için Türk Ocaklarının en büyük görevi halka en iyi şekilde anlatmaktır. Türk kimliğini tartışmaya açmaya asla kabul edemeyiz. Türk milleti kavramının kapsayıcı ve içerikçi anlamı dışında adeta bir etnik kimlik gibi kullanılmasına Türk Ocakları asla razı olmaz izin vermez.”

“PKK TÜRKİYE’NİN ETRAFINI KUŞATMIŞTIR”

Teröristle yapılan müzakerenin çözüm olmadığını daha öncede belirttiklerini söyleyen Öz, “Teröristle müzakere çözüm değil çözülme getirir demiştik” dedi. Türkiye’nin yanlış siyaset yaptığını işaret eden Genel Başkan Öz, “Çözüm süreci denilen bir süreçten geçiyoruz. Ayrıca bu demokrasi paketi olarak geçiyor. Bu paketle bazı hususlar meclise girdi. Biz Türk Ocakları olarak ısrarla şunu vurguladık. Dedik ki terör örgütü etkisiz hale getirilmeden atılan her adım taviz olarak algılanacaktır ve asla bununla yetinilmeyecektir. Sürekli çıta yükseltilecektir. Yenisi istenilecektir. Onun için bu doğru bir yol değildir. Teröristle müzakere çözüm değil çözülme getirir demiştik. Geldiğimiz noktada lafta terör örgütü Türkiye’den çekilecekti. Çekilip çekilmediği yaz sonunda anlaşılmış Sayın Başbakan konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Türkiye’nin yanlış yaptığı siyaset yürüttüğü açıkça ortadadır. Suriye yaşananlarla birlikte PKK Türkiye’yi bir başka yerle birlikte etrafını kuşatmıştır” dedi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.