“Türk kadını kutsaldır”

Muğla’daki Türkçü gençler Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Sınırsızlık Meydanında toplanarak , bir basın açıklaması yaptılar.Türk Kadınının, Türk tarihinde toplum ve yönetimlerde önemli bir...

“Türk kadını kutsaldır”

Muğla’daki Türkçü gençler Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Sınırsızlık Meydanında toplanarak , bir basın açıklaması yaptılar.

Türk Kadınının, Türk tarihinde toplum ve yönetimlerde önemli bir yeri bulunduğuna dikkat çekildi. Açıklamada şu görüş ve düşüncelere yer verildi:

“Bengü tarihimize baktığımızda el üstünde tutulan nadide olguların Töre, Vatan, Bayrak, Pusat ve Kadın olduğunu görmekteyiz. Kadın doğurgandır, kadın düzenleyicidir, kadın kurucudur, kadın erkeklerin akıl hocaları, evlatlarının ilk aşkları, toplumlarının ilk öğretmenidir. Kadın toplumu toplum yapan en yüce varlıktır.

Kadın doğayı düzenleyen yaratılmışların en mükemmelidir. Türk İnsanı ise yeryüzündeki üstün ırkın mensubudur. Bu sebeple '' Türk Kadını Kutsaldır '' demekten çekinmiyoruz.

Türk Kadını; kutsaldır, yaratıcıdır, zarafettir. Türk Kadını; Ay yüzüyle bir topluma ışık saçan Ayzıttır, Umaydır, Gökçen’dir.Türk Kadını; semalarda Sabiha Gökçen,Erzurum'da Nene Hatun’dur.

Ey Türk erkeği; tecavüz ettiğin, dövdüğün, işkence ettiğin, hatta öldürdüğün her bir kadın senin annen değil mi? Erkek egemen toplum olmadık biz; tarih öncesinde bile kadınlarımız erkeklerimizle yan yana savaştı kanını birlikte akıttı, obasını birlikte kurdu, evladını birlikte büyüttü. Bu kutlu ırk kadın ve erkeğin birlikteliğiyle büyüdü!

Kadının seviyesizleştirilmesinin, küçük düşürülmesinin, hor görülmesinin, itilmesinin, sürülmesinin tek sebebi vardır; Türk ırkı nasıl yozlaştırılıp yobazlaştırılmaya çalışılıyorsa Türk kadını da yobazlaştırılıp evlere kapatılmak isteniyor, erkek egemen toplum yaratılmaya çalışılıyor. Buna dur demenin tek bir yolu var; Kadınlarımıza Türklüğümüzü hatırlatmak! Erkeklerimize ise Türk Kadın’ının kutsal olduğunu hatırlatmak!

Buradan başta Türk ırkı olmak üzere Türk erkeğine sesleniyoruz. Kadınının Kahramanlıklarını hatırla. Uyan Türk, kadınına sahip çık!” denildi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.