TURİZMİN SORUNLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Muğla Valisi Hakan Güvençer başkanlığında Marmaris İlçesi’nde düzenlenen turizm toplantısında sorunlar masaya yatırıldı. Toplantıda turizm sektörünün bölgedeki sorunları konuşuldu.Martı Otel’de düzenlenen toplantıda,...

TURİZMİN SORUNLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Muğla Valisi Hakan Güvençer başkanlığında Marmaris İlçesi’nde düzenlenen turizm toplantısında sorunlar masaya yatırıldı. Toplantıda turizm sektörünün bölgedeki sorunları konuşuldu.Martı Otel’de düzenlenen toplantıda, Marmaris, Ula, Menteşe ve Datça turizminin sorunları tatışıldı.Toplantıya Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, ilçelerin kamu kurumu yetkilileri, oda ve sektör temsilcileri ile turizmciler katıldı.

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, sektörde öne çıkan sorun başlıklarını sıraladı. Bu sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak istediklerini söyledi.Daha sonra Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan konuştu. Tokcan, Datça’da turizmin gelişmesi için ulaşım sıkıntısının giderilmesine vurgu yaptı.

Getob Başkanı Bülent Bülbüloğlu da bölgede yaşanan sorunların kitle turizmi yapılmasından kaynaklandığına değindi.. Turizm sezonunun 10 aya çıkarılabileceğini, bunun yolunun da Dalaman’a yapılan uçak seferleriyle ilgili beklentilerinin karşılanması olduğunu belirten Bülbüloğlu, Dalaman’ın en pahalı havayolu ulaşım noktası olduğuna da dikkat çekti.

Marmaris İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Töreyenler, sağlık turizmiyle ilgili ilçede hayata geçirilen çalışmaları anlattı. Otellerde sağlık üniteleri kurulacağını ve Marmaris’te sağlık birimlerinin hayata geçirileceğini söyledi.

Marmaris Turizm Birliği Genel Koordinatörü Sedat Kirt de sektörün yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Bunların birincisinin bürokratların görev yeri değişimleri olduğunu belirtti.

Kirt, turist şikayetlerine sebep olan olaylara da değindi.Sedat Kirt, bu sorunların en aza inmesi ya da ortadan kalkması için sürekli denetimin önemine vurgu yaptı.

Muğla Valisi Güvençer, hanutçuluk sorunun çözümü için denetleme ve cezanın gerekli olduğunu belirtti. Marmaris’teki Martı otellerin genel müdürü Murat Sak’ da turizm sektöründe nitelikli personel istihdamı sorunu yaşadıklarını kaydetti.

TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da bölgenin turizm stratejine ihtiyaç duyduğuna vurgu yaptı.

Acar’dan çarpıcı açıklamalar

Turizm toplantısında Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar çarpıcı açıklamalar yaptı. Marmaris’te turistlerin en çok hanutçuluktan şikayetçi olduğunu belirtti. Yasaların hanutçulukla mücadelede kaymakamlara yetki verdiğini söyledi. Acar, bu konuda kararlı mücadele edilirse hanutçuluğun önüne geçilebileceğini belirtti.Başkan Acar, trafik başta olmak üzere, seyyar satıcı, dilenci, meyve satıcıları, imitasyon ürün satışı gibi pek çok soruna köklü çözüm getirilmesi gerektiğini ifade etti. İlçede yaşanan sorunların sayısal olarak gerçek ölçüde rakamlara yansımadığını vurguladı. Acar, toplantı gündem başlıklarının sektörün sorunlarını belirlemesi açısından isabetli olduğunu belirtti.

Toplantıda söz alan Marmaris Kaymakamı Kamil Köten ise , ilçedeki turizm sorunlarının denetimlerle ortadan kalkabileceğini ifade etti. 2014 turizm sezonunda denetimlerde sıfır tolerans göstereceklerini açıkladı.

Güvençer, rapor istedi

Turizm toplantısında Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Çiftçi de söz aldı. Çiftçi, konuşmasında personel sıkıntısı yaşadıklarına dikkat çekti. İlçede tazminatlara konu olan gıda zehirlenmelerinin yaşandığını söyledi. Bu açıklama üzerine Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, denetim yetkisi olan kurumun gıda zehirlenmelerinden şikayet edemeyeceğini söyledi. Eğer gıda zehirlenmeleriyle ilgili ciddi bir sıkıntı varsa bununla ilgili görevliler hakkında idari soruşturma başlatılabileceğini kaydetti. Güvençer, Marmaris Kaymakamı’ndan da gıda zehirlenmesi olaylarıyla ilgili rapor istedi.

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.