Turizmin sorunları değerlendirildi

Yaklaşan turizm sezonu öncesi Güney Ege turistik Otelciler Birliği (GETOB)yönecileri Marmaris’te faaliyet gösteren esnaflarla bir araya gelerek turizm hakkında bilgi ve görüş alışverişindi bulundu.Güney Ege Turistik Otelciler...

Turizmin sorunları değerlendirildi

Yaklaşan turizm sezonu öncesi Güney Ege turistik Otelciler Birliği (GETOB)yönecileri Marmaris’te faaliyet gösteren esnaflarla bir araya gelerek turizm hakkında bilgi ve görüş alışverişindi bulundu.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği “GETOB” yöneticileri Marmaris Esnaf Odası temsilcileri ve üyeleriyle Turizm konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi.

Marmaris Esnaf Odası toplantı salonunda Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı ve Marmaris Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, GETOB adına Yön. Kur. Bşk. Bülent Bülbüloğlu, Bşk. Yrd. Rıza Ersoy, Yön. Kur Üyesi Sibel Sisneli ve GETOB Müdürü Ö.Cahit Sarıbey katılırken, Marmaris Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve bazı esnaflar ile Marmaris Şoförler Otomobilciler ve Kamyoncular Odası Başkanı İbrahim Tarım, Marmaris Esnaf Kefalet Koop. Bşk. Mehmet Şencan da toplantıda hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Marmaris’in Turizmde bulunduğu yeri, yapılanları, yapılması gerekenleri, avantajları, eksiklikleri, sıkıntıların ve beklentilerin neler olduğunu katılımcılara aktarmak istediklerini ifade ederek, Tatilini bölgemizde geçiren yerli ve yabancı turistlerin şikâyet ettiği konuların ortadan kaldırılması ve kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğinin amaçlandığı toplantıda ortak çözüm arayışına gidilmesi gerektiğine değinerek turistlerin en çok şikâyet ettiği konuları başlıklar altında sıraladı.

“Konaklama sektörü çıtayı yükseltti”

Bülbüloğlu, sözlerine şöyle devam etti. “GETOB olarak amacımız el birliği içerisinde bölgemizin bu tür olumsuzlukların üstesinden gelmesi için iş birliği yapmaktır. Ortak çözümler bulmak istiyoruz, bakınız birçok otel kendisini yeniledi. Ciddi paralar harcanıyor. Personellerin eğitimi için hizmet içi kurslar açılıyor. Konaklama tesisleri gerek resmi kurumlarca ve gerekse ilgili tur operatörleri aracılığıyla sürekli denetimden geçiriliyor. Tesisler sunduğu ürünlerle ve hizmet kalitesiyle çıtayı yükselttiler. Dolayısıyla gelen turistin ekonomik anlamda profili değişiyor. Ekonomik yönden daha zengin turistler gelmeye başladı. Bu durumdan bölge esnafı da yararlanacaktır. Esnaflarımız da sunduğu ürünle ve verdiği hizmet kalitesiyle değişime ve gelişime ayak uydurmalı.

Hanutçuluk azalmış gibi görünse de maalesef devam ediyor. Bunun artık çözümlenmesi lazım. Her yer de taklit ürün satılıyor. Marmaris’te marka ürünlerin satıldığı işletmelere ihtiyaç var”

 “Değerlerimizi korumalıyız”

Doğal ve kültürel değerlerimizi korumamız gerektiğini vurgulayan Bülbüloğlu;  “Beklenen kazançları elde etmeye çalışırken mutlaka ama mutlaka denizimizi, doğamızı, kültürümüzü korumalıyız. Denizimizi korumak hepimizin ortak görevidir.  Yerel yönetimlerin çabalarıyla ve yapılan çalışmalarla Marmaris hem yapısal hem de görsel anlamda gerçekten güzel noktalara geldi. Şimdi Marmaris’te iş yapan,  Marmaris’te yaşayan herkese, konaklama sektörüyle, Esnafıyla, Taksicisiyle, Dolmuşçusuyla, Teknecisiyle kısacası tüm sektör temsilcilerinin ve çalışanlarının katkısıyla hizmet kalitesinin yükseltilmesi gerekiyor. Ülkemiz turist ağırlaması bakımından ilk 6 da yer alıyor ama Turizm gelirleri bakımından 10-15 sıradayız. Oysa gelirin fazla olması lazım. Çok turist ağırlamak çok kazanç anlamına gelmiyor. Dengenin korunması lazım. İşte o zaman ülke olarak turizmde beklenen hedefe ulaşabiliriz.” Şeklinde konuştu.

“MOBESE’yi sadece biz destek verdik”

Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı olan Marmaris Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız ise yaptığı konuşmada; “Hanutçuluğun önlenmesi için Esnaf Odası olarak 30.000 YTL destek verdik. Bu konuda tek desteği oda olarak biz verdik. Bizler de hanutçuluğun bitmesini istiyoruz. Birçok ülkede aynı cadde ve sokak üzerinde aynı işi yapan çok sayıda işyeri göremezsiniz. Dengeyi koruyamazsanız bu tür olumsuzluklar ortaya çıkar. İşyerlerine biz ruhsat vermiyoruz. Ruhsatları veren Belediyelerin bunu göz önünde bulundurması lazım. Taklit ürün satışının önlenmesi ise buradaki Esnafın sıkıştırılmasıyla değil, İstanbul’da, İzmir’de, Antalya’da bu ürünleri üreten yerlerinin kapatılması ile mümkündür. Bu ancak devlet ve Hükümet tarafından sağlanabilir” dedi.

UKOME sonuçları bekleniyor

Geçtiğimiz haftalarda katılmış olduğu Muğla UKOME toplantısına ilişkin bilgiler aktaran Marmaris Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayıylıdz, özellikle Ticari araçların şehir içinde yaptıkları trafik kurallarının ihlali ile ilgili kameralı denetim sisteminin hizmete girmesi hususunda kararların alındığını ifade ederek, kural ihlali yapan sürücülerin cezasız kalmayacağını belirtti. Ayyıldız; “ Trafik Kurallarının ihlaliyle ilgili konuşulan konular çözüme kavuşmuş olacaktır, diğer yandan yetki sınırlarının dışına çıkarak Barlara ve Disco’lara götürmek üzere otel otel dolaşıp turist toplayan, korsan taşımacılık yapan kişi ve firmaların denetlenmesi gerekir. Bence Marmaris’te denetim eksikliği göze çarpıyor.”diye konuştu.

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.