Turizmde yeni pazar Kazakistan

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turizm Otelcileri Birliği’nin (DOKTOB) alternatif turizm pazar arayış ve çalışmaları devam ediyor. DOKTOB bu doğrultuda Kazakistan ile karşılıklı ziyaret ve temaslar başlatıldı. Bu çerçevede Kazakistan’ın...

Turizmde yeni pazar Kazakistan

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turizm Otelcileri Birliği’nin (DOKTOB) alternatif turizm pazar arayış ve çalışmaları devam ediyor. DOKTOB bu doğrultuda Kazakistan ile karşılıklı ziyaret ve temaslar başlatıldı. Bu çerçevede Kazakistan’ın en köklü üniversitelerinden birisi olan Al Farabi Kazak Milli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galım Mutanov, DOKTOB ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin davetlisi olarak Dalyan’a geldi.

2017 istatistiklerine göre Dünya üniversiteleri sıralamasında ise 236'cı bulunan Kazakistan'ın en köklü ve önemli üniversitesi Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesi’nin Rektörü Prof.Dr. Galım Mutanov, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turizm Otelciler Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur’un ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin davetlisi olarak Dalyan’a geldi. Temaslarda, genel anlamda Kazakistan ile Türkiye, özelde ise Kazakistan ile Dalyan-Köyceğiz bölgesi arasındaki turizm ilişkilerinin geliştirilmesi üzerine çeşitli projeler üzerine görüşmeler gerçekleştirildi ve incelemelerde bulunuldu.

Ziyaret esnasında Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile bir araya gelen Mutanov, iki üniversite arasında Turizm Otelcilik ve diğer alanlarda ortak projeler ve işbirliği yapma kararı aldı.

Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesi’nin Rektörü, Prof.Dr.Galım Mutanov; DOKTOB Başkanı Yücel Okutur’a, Altay Dağlarından çıkan Türk boylarını temsilen bir plaket verdi.

Dalyan Bölgesinin Kazak turistleri çekecek büyük potansiyele sahip olduğunu ve bölgenin Kazakistan’da tanıtımını yapmak için özellikle organik, sağlık ve eko turizmin ön plana çıkartılması gerekliliği kararlaştırıldı.

2017 Eylül'de DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesi’ne bir ziyaret gerçekleştirecek ve Kazakistan Turizmciler Birliği Başkanı ve çeşitli acenteler ile bir araya gelecek.

Yeni Pazar çalışmalarını sürdürdüklerini belirten DOKTOB Başkanı Yücel Okutur; “2015 yılı rakamlarına göre Kazakistan'dan Türkiye'ye yaklaşık 400 bin turist geliyor, sayıyı çoğaltmak için, Muğla’nın, Kazakistan’da tanıtıma daha fazla önem verilerek, DOKTOB olarak çalışmalarımız devam etmektedir. “ dedi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.