Turizmde Paskalya hareketliliği

Hıristiyanların en önemli bayramı olarak kabul edilen ve Hazreti İsa'nın çarmıha gerildikten sonra 3'üncü günde dirilişini simgeleyen Paskalya Bayramı nedeniyle Marmaris ilçesine 1200 İngiliz turist geldi.Paskalya bayramı boyunca...

Turizmde Paskalya hareketliliği

Hıristiyanların en önemli bayramı olarak kabul edilen ve Hazreti İsa'nın çarmıha gerildikten sonra 3'üncü günde dirilişini simgeleyen Paskalya Bayramı nedeniyle Marmaris ilçesine 1200 İngiliz turist geldi.Paskalya bayramı boyunca bölgeyi 10 bin Avrupalı turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

Hıristiyanlar için kutsal sayılan Paskalya bayramı başladı. Muğla’nın turistik ilçesi Marmaris’te, Paskalya nedeniyle nitelikli otellerde doluluk yaşanmaya başladı. Nisan ayında İngiltere'den Dalaman Havaalanı'na haftada 10 uçak ineceği bildirildi. Paskalya tatiline, Nevruz kutlamaları için ilçeye gelen bin kişilik İran turist kafilesi de eklenince hareketlilik yaşandığı görüldü.

Paskalya ve Nevruz kutlamları nedeniyle rotasını Türkiye'ye çeviren İranlı ve Avrupalı turistler Marmaris'te tatilin keyfini çıkarıyor. Nevruz kutlamaları nedeniyle ilçeye ilk defa bin kişilik İranlı turist kafilesinin gelmesi turizmcileri sevindirdi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı yaptığı açıklamada,İngiltere'den haftada 10 uçak ineceğini havayolu ile gelen turistlerin yüzde 60'ının tatil için Marmaris'i tercih ettiğini söyledi.Hafta sonuna kadar ortalama 1200 İngilz turistin Marmaris'te olacağını kaydeden Kırlı,geri kalan kafilenin tatil için Sarıgerme, Fethiye, Kaş ve Kalkan ilçelerine gideceğini belirtti.

Güney Ege Otelciler Birliği Başkanı(GETOB) Bülent Bülbüloğlu ise 31 Mart tarihinde uçakla ilk İngiliz turist kafilesinin geldiğini belirterek, "Marmaris olarak sezona çok iyi hazırlandık.Havalarda çok güzel gidiyor. Bu sayede açık olan otellerimizde doluluk yaşanacak" diye konuştu.

Öte yandan Paskalya tatili nedeniyle bu yıl 10 bin civarında Avrupalı turistin ilçeye gelmesi bekleniyor.

Paskalya tatili için Marmaris'e gelen İngiliz turistler, tatilin keyfini çıkardıklarını Türkiye'nin vazgeçilmez bir tatil ülkesi olduğunu söyleyerek, güvenlik konusunda hiç bir endişeleri olmadığını dile getirdiler.(İHA)

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.