“Turizmde Lider Destinasyon Marmaris”

Ülke ve dünya turizminin gözde merkezlerinin bulunduğu Muğla,  İstanbul ve Antalya’dan sonra en fazla turist ağırlayan il konumunda. Muğla’daki turizm merkezlerinin arasında ise Marmaris çok önemli bir yere sahip. Muğla...

“Turizmde Lider Destinasyon Marmaris”

Ülke ve dünya turizminin gözde merkezlerinin bulunduğu Muğla,  İstanbul ve Antalya’dan sonra en fazla turist ağırlayan il konumunda. Muğla’daki turizm merkezlerinin arasında ise Marmaris çok önemli bir yere sahip. Muğla ve ilçeleri her yıl yaklaşık 3 milyon turisti ağırlarken ekonomik olarak da bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.

Son dönemlerde ülke genelinde başta Taksim Gezi Olayları olmak üzere gelişmeleri ve bu gelişmelerin turizme yansımalarını değerlendiren Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, “İstanbul’ da, Antalya’da turist sayılarında ciddi düşüşler görülürken ve aynı ilin ilçeleri olan Bodrum ve Fethiye’de de benzer sıkıntılar yaşanmaktadır. Marmaris mevcut turist potansiyelini korumak için uğraş vermektedir.  Üstelik Antalya’da fiyat gerilemeleri %24 düzeyinde seyretmektedir.” Dedi.

Son dönemlerde ulusal ve yerel basında Marmaris ile ilgili olarak çıkan olumsuz haberlerin bölge ve Marmaris turizmine zarar verdiğinin altını çizen Bülbüloğlu, “Marmaris’te yaşayan ve Marmaris’te ekmeğini kazanan herkes gibi GETOB olarak bizler de Ulusal ve Yerel Basında son günlerde Marmaris hakkında peş peşe çıkan olumsuz haberlerden rahatsızlık duyduğumuzu ifade etmek isteriz.

Altını çizmek gerekirse; Kamuoyunu bilgilendirme adına yaptığı çalışmalardan dolayı elbette Basın camiasına saygı duyuyor, objektif ve tarafsız habercilik yapmalarından dolayı kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Saygıdeğer Marmaris halkı, Marmaris’teki işletmeciler ve çalışanları turizmde güvenin ve huzurun vazgeçilmez bir olgu olduğunun bilincindedirler. Yerli veya Yabancı bir tek turistin burnunun kanamasını bir yana bırakın, bölgemizden ve Ülkemizden mutsuz ayrılmaları bile bizler için eksi puan olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.

Ancak dünyanın her ülkesinde ve her şehrinde yaşanmakta olan adi suçlar ve polisiye olaylarla ilgili olarak Marmaris hakkında peş peşe yapılan olumsuz haberler nedeniyle tüm Marmaris’in zan altında bırakılması sonucu yaşanmakta olan imaj kaybının telafisinin neredeyse mümkün olamayacağını veya çok uzun yıllar ve uğraşlarla olumsuzluğun izlerinin silineceğini herkes bilmektedir. “ diye konuştu.

Marmaris için çağrı

Herkese Marmaris’in geleceği için daha duyarlı olma çağrısında bulunan Bülbüloğlu şunları söyledi:

Tatile çıkmanın verdiği rehavete, aşırı derecede alkol tüketimi eklendiğinde zaman zaman istenmeyen tatsız olaylar vuku bulmaktadır. Tahriklere kapılarak olaylara bulaşan veya olası birkaç istisnanın Marmaris geneline mal edilmemesi gerektiğini de vurgulamak isteriz.

Kanlar içerisinde kalmış bir turistin resminin ön plana çıkartılarak haber yapılması veya “Marmaris’te Vahşet” tarzı tüyler ürperten çarpıcı kelimelerle haberin geçilmesi Pamuk İpliğine bağlı olan Turizm sektörünü derinden sarsmaktadır. Üstelik bölge ekonomisinin lokomotifi durumundaki Turizmin sarsılması, yediden yetmişe, büyüğünden küçüğüne tüm işletmecileri ve esnafı olumsuz etkilemesi demektir.

Üzerine basarak ifade ediyoruz ki; Kesinlikle Marmaris’te yaşanan olumsuzluklar haber yapılmasın tarzı bir yaklaşım içerisinde de değiliz. Tüm Marmaris yaşayanları ve çalışanları gibi bizlerin de Basınımızdan tek beklentisi, biraz daha hassasiyet gösterilmesi, haberin abartılmadan, resmi görence veya haberi okuyanca insanların kanını donduracak çarpıcılıktan uzak yapılması yönündedir.

Marmaris halkı hiç kimsenin kültürel ve manevi değerlerine saygısızlık yapmamıştır. Marmaris halkı hoşgörülüdür. Marmaris halkı turizme zarar verecek yanlışların içerisinde olmamıştır. Marmaris Halkı kolluk kuvvetlerine her zaman yardımcıdır.

GETOB olarak Konaklama sektöründen, Ulaşım sektörüne, Alışveriş sektörüne, Hizmet sektörüne ve basın sektörüne ortak çağrımız şudur:  “Lütfen Marmaris İmajının Karalanmasına izin vermeyelim. Gelin Marmaris’imize hep birlikte sahip çıkalım.”

Herkes üzerine düşen görevi öncelikle Marmaris’imizin ve Ülkemizin imajını ve çıkarını göz önünde bulundurarak yerine getirsin.

HABER:  Türker ÇERMİK

Bu haber toplam 138 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.