Turizmde hedef: Yerli turist

Yıllardır yerli turist istemeyen oteller, bayram tatilinde yaşanan yerli turist akınından sonra düşüncesini değiştirmeye başlayarak kapılarını yerli turisti açtı. GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, yerli turistin hem esnafa...

Turizmde hedef: Yerli turist

Yıllardır yerli turist istemeyen oteller, bayram tatilinde yaşanan yerli turist akınından sonra düşüncesini değiştirmeye başlayarak kapılarını yerli turisti açtı. GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, yerli turistin hem esnafa hem de otelcilere bıraktığını söyledi.

Yıllardır yerli turiste sıcak bakmayan, yabancı turiste oranla fiyatı ikiye katlanan yerli turist sonunda otelcileri yola getirdi. Ramazan Bayramı tatilinde Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi ünlü turistik merkezlere akın eden yerli turist, hem otelcileri, hem de esnafın yüzünü güldürdü. Yerli turisti yeniden keşfeden otelciler, önümüzdeki yıllar için yerli turist için tanıtım kampanyasına başladı.

World Travel Channel ile anlaşıldı

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Ramazan Bayramı tatilinde yaşanan doluluk oranının bölge ekonomisine büyük katkı verdiğini söyledi. Bülbüloğlu, “İç piyasada çok büyük bir yükseliş ve canlanma mevcut. Artık yerli ve yabancı ayrımı ortadan kalktı. Bize gelen talepler doğrultusunda bölgemize yerli turist çekebilmek için değişik tanıtım ve kampanyalar düzenliyoruz. Türkiye’nin en büyük turizm kanalı Vorld Travel Channel ile bir yıllık bir sözleşme yaptık. Yerli turisti bölgemize çekmek için tanıtım kampanyaları düzenliyoruz” dedi.

“Fiyat farkı yok”

Geçmişte yerliye pahalı, turiste ucuz fiyat farkının artık ortadan kalktığını açıklayan GETOB Başkanı Bülbüloğlu, “Turizmde iç pazar son yıllarda büyük önem kazandı. Geçmişte otelciler ile yerli müşteriler arasında yaşanan fiyat tartışmaları son buldu. Yabancı turistin fiyatı ne ise, yerli turistin de fiyatı o. Yerli turist sadece otelcileri değil, aynı zamanda esnafı da kazandırıyor. Yabancı turist ne kadar önem veriyor isek, yerli turiste de o kadar önemsiyoruz. Artık yerli turist gerçeğini göz ardı etmemiz mümkün değil” dedi.

“50 yaş üzerinde başarılı olamadık”

Turizm sezonunun uzatılması için de çaba harcadıklarını açıklayan Bülbüloğlu, “Bunun en önemli faktörü özellikle Eylül-Aralık ayları arası ikinci, üçüncü yaş grubu veya emekli 50 yaş üstü turistleri bölgeye çekmek. Bunun için yaptığımız çalışmalarda maalesef başarılı olamadık. Bölgeye direk uçuşların olmaması büyük eksiklik. 50 yaş üstü yabancı turist aracı ile gelmesi mümkün değil. Bu konuda yıllardır devam eden çalışmalar var ve bundan sonra da turizm sezonunun uzatılmasına yönelik çalışmaları sürdüreceğiz” dedi.

Tur operatörleri ile toplantı

Bülbüloğlu, önümüzdeki yılın çalışmalarına Eylül ayından itibaren başladıklarını belirterek, “Marmaris, Datça, Ula turizm için önemli destinasyonlardan. Önümüzdeki yılın çalışmalarına Eylül ayında başlıyoruz. Eylül 15’de dünyanın önemli tur operatörlerini Marmaris’e davet ettik. Bu toplantıda önümüzdeki yıllarda ne gibi çalışmalar yapılabilir onları görüşeceğiz” dedi.

15 Eylül’e kadar doluluk % 100

GETOB’un sorumluluk bölgesinde şu anda doluluk oranlarının yüzde 100’e yakın olduğunu açıklayan Büylbüloğlu, “Bölgemizde özellikle Ortadoğu’daki karışıklık, Dünya kupası maçları, birçok Avrupa ülkesindeki ekonomik krize rağmen Muğla’daki otellerde doluluk sıkıntısı yaşanmıyor. Şu anda doluluk oranı yüzde ç100’e yakın. Bu süreç 15 Eylül’e kadar devam eder. Okulların açılması ile yerli turist sayısında düşüş yaşanır. Biz GETOB olarak bölgede diri kalmaya çalışıyoruz” dedi.

Turist sayısında artış

2013 yılında 3 milyon 222 bin 315 yabancı turistin ziyaret ettiği Muğla bölgesine Temmuz ayı sonu itibari ile 1 milyon 745 bin 989 yabancı turist ziyaret etti. Geçen yılın aynı döneminde gelen turist sayısı 1 milyon 672 bin 566 kişi olurken, bir önceki yıla oranla bu yıl 73 bin 423 yabancı turist artışı yaşandı.

Muğla’yı tatil için tercih eden ülkelerin başında İngilizler geliyor. Tatil tercihini Türkiye’den yana kullanan İngilizlerin yüzde 80’i Muğla’ya geliyor. Muğla’ya 7 aylık dönemde 740 bin 466 İngiliz turist geldi. Muğla’ya gelen toplam turist sayısının yarısını İngiliz turistler oluşturuyor. İngiliz turistleri 160 bin 447 kişi ile Rusya Federasyonu, 132 bin 916 kişi ile Hollandalılar, 101 bin 734 kişi ile Almanlar, 78 bin 164 kişi ile Polonya, 76 bin 553 kişi ile Fransa ve 64 bin 574 kişi ile Belçikalılar izliyor.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.