Turizmcilere son çağrı

Alternatif Turizm ve Turizm Altyapısı Mali Destek programlarından oluşan 2013 yılı Proje Teklif Çağrısı’nın son başvuru tarihi daha önce 12 Haziran 2013 olarak belirlenmişti. Ancak  bölgedeki paydaşlardan gelen yoğun...

Turizmcilere son çağrı

Alternatif Turizm ve Turizm Altyapısı Mali Destek programlarından oluşan 2013 yılı Proje Teklif Çağrısı’nın son başvuru tarihi daha önce 12 Haziran 2013 olarak belirlenmişti. Ancak  bölgedeki paydaşlardan gelen yoğun talep üzerine GEKA Yönetim Kurulu’nun  aldığı kararla online başvuru tarihi 28 Haziran 2013 Cuma günü saat 18:00 olarak uzatılmıştı. Buna göre başvuru sahipleri, 28 Haziran 2013 Cuma günü 18:00’e kadar internet üzerinden Kalkınma Ajansları Yönetim Sisteminde (KAYS) başvuru yapabilecekler. Yapılan başvurunun sistemden alınan çıktısı ise 28 Haziran 2013’ten itibaren 5 iş günü içinde elden veya posta yolu ile Ajansa teslim edilecek.

Teklif çağrısı sürecini değerlendiren GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Abdülkadir Demir “Toplam Bütçesi 14 milyon TL olan, Alternatif Turizme yönelik 2013 yılı Proje Teklif Çağrısı özellikle Güney Ege Bölgesi’nin alternatif turizm çeşitliliğinin artırılmasına katkı sağlayacaktır.Güney Ege Bölgesi turizminde; alternatif turizmin bölge ekonomisine olan katkısının arttırılması, faaliyetlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi ile bunların tanıtımı ve pazarlaması için yenilikçi uygulamalar geliştirilmesini amaçlayan Alternatif Turizm Mali Destek Programı için ayrılan toplam bütçe 6 milyon TL olarak belirlenmiştir. Kâr amacı güden ve KOBİ tanımına uyan işletmelerin başvuru yapabileceği program kapsamında; sağlık ve termal turizmi, eko turizm, kültür turizmi, doğal yaşam ve agro turizmi, kırsal turizm, av turizmi, sualtı dalış, sörf, uçurtma sörfü, yamaç paraşütü ve yelkencilik sporlarına yönelik macera turizmi, yöresel ürünlerin ve el sanatları ürünlerinin geliştirilmesi ve tanıtılmasına yönelik projeler, kuş gözlemleri ve endemik tür gözlemleri gibi alternatif turizm çeşitliliğini geliştirecek ve alternatif turizm rotaları oluşturabilecek projelerin desteklenmesi öngörülmektedir. Bir diğer programımız olan Turizm Altyapısı Mali Destek Programımızın bütçesi ise 8 milyon TL’dir. Bölgedeki alternatif turizm olanaklarının ulaşılabilirliğinin ve çekiciliğinin altyapı çalışmaları ile yükseltilerek alternatif turizmin bölge ekonomisine olan katkısının artırılmasını amaçlayan bu programımıza ise Bölgedeki valilikler, kaymakamlıklar, il özel idareleri, sanayi ve ticaret odaları, turizm altyapı birlikleri ile kamu kurumlarının il ve bölge müdürlükleri başvurabilecektir” dedi.

Vali Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Teklif Çağrısı kapsamında; potansiyel başvuru sahiplerini bilgilendirmek ve bölgemizde proje yazma kültürünü geliştirmek amacıyla bilgilendirme toplantıları ile eğitimler düzenledik. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantı ve eğitimlerimiz sayesinde bölgemizde proje kültürünün gelişimine katkıda bulunduk. Alternatif Turizm çeşitliliğini artırarak bölgemizin turizm potansiyeline artı kazandıracak program sayesinde uygun projeler Ajansımıza teslim edilmeye başlandı ve son başvuru tarihine kadar da bu süreç devam edecek.”

Potansiyel başvuru sahipleri başvurularını, ilan edilen son kabul tarih ve saati olan 28 Haziran 2013 Cuma günü 18:00’e kadar internet üzerinden Kalkınma Ajansları Yönetim Sisteminde (KAYS) yapabilecekler. Bu tarih ve saatte sistem başvurulara kapanacak. Yapılan başvurunun sistemden alınan çıktısı ise imzalanıp kaşelenerek, 5 Temmuz 2013 saat 18:00’a kadar, elden veya posta yolu ile Ajansa teslim edilebilecek.

 

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.