Turizmcilerden Yat Limanı tepkisi

Marmaris ilçesinde belediye bünyesinde bulunan yat limanı işletmesinin Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi esnaf ve turizmcileri ayaklandırdı.Yat limanında toplanan bir grup esnaf Büyükşehir belediyesinin su zammı ve limanların...

Turizmcilerden Yat Limanı tepkisi

Marmaris ilçesinde belediye bünyesinde bulunan yat limanı işletmesinin Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi esnaf ve turizmcileri ayaklandırdı.

Yat limanında toplanan bir grup esnaf Büyükşehir belediyesinin su zammı ve limanların işletme sorumluluğunu devralmasına tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

Marmaris'te vatandaşlar, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve bazı esnaflar, son zamanlardaki Büyükşehir Belediyesi uygulamalarını ve su fiyatlarını protesto etti. Son olarak Marmaris Belediyesi'ne ait olan yat limanının 15 Ağustos'ta Büyükşehir'e geçmesi esnafları isyan ettirdi.

Protesto için toplanan vatandaşlar adına hazırlanan konuşma metnini okuyan Avukat Batur Şahin, yapılan uygulamalardan Marmaris halkı olarak son derece rahatsız olduklarını belirterek şunları söyledi: "Son zamanlardaki yapılan uygulamalardan son derece rahatsızız, yerel belediye ile uyum içinde çalışılmalıdır. Son olarak Yat Limanı'nın istila edilmesinden vatandaşlar olarak rahatsızız seçilmişler önce Marmaris halkını ve esnafını düşünsünler. Gereken yapılmasını temenni ediyoruz"

Ayrıca 6 işletmeyi kapatıp çalışanlarıyla beraber eylem alanına gelen turizm işletmecisi Gürsel Sarı,"Bu sene turizmin durumu belli, bizim kazancımız belli yapılan bu uygulamalardan ve su fiyatlarının yüksek olmasından dolayı mağduruz, yöneticilerden ricamız bir an önce bir çözüm yolu üretsinler" dedi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.