Turizmci zarar gördü

3 Yahudi gencin öldürülmesinin ardından Gazze’yi bombalayan İsrail, Türkiye’ye yapılan uçak seferlerini iptal edince turizm olumsuz etkilendi.3 Yahudi gencin öldürülmesinin ardından Gazze'yi yoğun bombardımana tutan İsrail,...

Turizmci zarar gördü

3 Yahudi gencin öldürülmesinin ardından Gazze’yi bombalayan İsrail, Türkiye’ye yapılan uçak seferlerini iptal edince turizm olumsuz etkilendi.

3 Yahudi gencin öldürülmesinin ardından Gazze'yi yoğun bombardımana tutan İsrail, Türkiye’ye yapılan birçok uçak seferini de iptal etti. Seferlerin iptali ile başta Muğla’nın Bodrum ilçesi olmak üzere Ege Bölgesi’nde bulunan birçok tatil beldesi zarar gördü.

Batı Şeria'da kaybolan 3 Yahudi’nin ölü bulunması, İsrail ile Filistin arasındaki gerginliği arttırdı. Gazze'yi yoğun bombardımana tutan İsrail, yaşanan olayların ardından Ege Bölgesi’ndeki turistlik beldelere son 5 yıldır aralıklarla yaptığı uçak seferlerini kaldırdı. Seferlerin kaldırılması ile bölgede bulunan birçok tur şirketi zarar etti. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Calibre Tour Bölge Müdürü Hamdi Artuk, "Haziran ayında kaçırılan 3 Yahudi gencin ölü bulunmasından sonra bölgede tansiyon çok ciddi olarak arttı ve bu da turizme etki etti. Temmuz ayında İsrail’den gelecek olan turist sayısından çok büyük beklentimiz vardı ama şuan bütün uçak seferleri kapalı durumda. Temmuz ayı kapandı, büyük ihtimalle de Ağustos ve Eylül ayındaki uçak seferlerini de kapatacaklar. İsrail’den gelecek olan yaklaşık 2 bin kişilik turist grubu da seferlerin iptal edilmesinin ardından gelemedi. Bölgeden gelen Arap turistler de Antalya’yı tercih ediyor” dedi.

Artuk, İsrail’den Ege Bölgesi’ne son 5 yıldır aktif uçak seferleri olmadığını ifade ederek, bu yıl da seferlerin iptal edilmesiyle başta Bodrum olmak üzere Ege’de bulunan tatil beldelerinde turizmde yaklaşık yüzde 15’lik zarar olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıllarda Davos zirvesinde yaşanan “One minute” olayının ardından Türkiye’ye önyargılı davranan İsrail’in son günlerde yaşanan olaylardan sonra önyargılarının yıkılmayacağını belirten Artuk, bu yüzden de uçak seferlerini bir daha açacaklarını düşünmediğini ifade etti. İsrailli turistlerin Müslüman ülkelere seyahat etmenin riskli olduğunu düşündüklerini ifade eden Artuk, otelcilerin 2014 yılında yaşadıkları yüzde 10’luk kaybın 2015 yılında yüzde 20 civarında olacağını belirtti.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.