Turizm Yolları yapılıyor

AK Parti Muğla milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden’den turizm yollarının yapımı müjdesi geldi.  Turizm mevsiminde olduğumuz şu günlerde sektöre bir iyi haber de Muğla için geldi. Hem deniz turizminin hem de kültür...

Turizm Yolları yapılıyor

AK Parti Muğla milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden’den turizm yollarının yapımı müjdesi geldi.  Turizm mevsiminde olduğumuz şu günlerde sektöre bir iyi haber de Muğla için geldi. Hem deniz turizminin hem de kültür turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Muğla’nın turizm yollarının bakım-onarımı için Kültür ve Turizm Bakanlığından bütçe ayrıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden; bölgenin ülke turizmi için öncelikli merkezlerden biri olduğunu, cazibenin artması için de sağlıklı ulaşımın şart olduğunu ifade ettiler. Bir günde 58 i Dalaman’a, 51 i Bodrum’a olmak üzere toplam 109 uçak indiğini ve 11.722 si dış hatlardan, 5.862 si iç hatlardan ortalama 17.584 misafir indiğini belirten Boğa ve Özden, bu rakamların çok önemli rakamlar olduğunu ve sayının artacağını ifade ettiler. Son günlerde artan gezi olaylarına rağmen turizm sektörünün %18 büyüdüğünü de ifade eden Boğa ve Özden, tüm bu artan yolcu kapasitesine en iyi şekilde hizmet vermek gerektiğini ve bunun en önemli unsurlarından birinin bakımlı turizm yolları olduğunu söylediler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayladığı bütçe ile, şu anda devam etmekte olan Muğla geneli turizm yolları bakım onarımına ek olarak, Bodrum, Fethiye, Seydikemer ve Ortaca’daki turizm yollarının bakım ve onarımının yapılacağını ifade eden AK Parti Muğla milletvekilleri, bu yapım onarım işiyle birlikte artık bölgemizde önemli bir turizm ulaşımı sorunumuz kalmıyor dediler.

Ortaca-Sarıgerme arası yol, Bodrum Akyarlar yolu, Fethiye Tlos Örenyeri yolu (Kemer-Saklıkent kavşağından itibaren 5 km), Fethiye Kayaköy-Gemiler Koyu arası yolu, Fethiye-Ölüdeniz-Uzunyurt-Kabak arası yol, Fethiye Kayaköy-Ölüdeniz yolu, Seydikemer-Saklıkent Yolu, Fethiye Güneşli- Yaka yolu olmak üzere toplam 89 km yolun bakım ve onarımının yapılacağını ifade eden Ali Boğa ve Yüksel Özden, Muğla genelindeki diğer turizm yollarının geçtiğimiz günlerde bütçeye aktarılan para ile zaten yapım sürecinin devam ettiğini de sözlerine eklediler.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.