Turizm yatırımları değerlendirildi

Muğla Valisi Fatih Şahin düzenlediği bir basın toplantısı ile Kültür Turizmi ve Muğla’da devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi. Şahin’in verdiği bilgiler arasında Dalaman TİGEM’e ait arazilerin bir bölümünü turizm...

Turizm yatırımları değerlendirildi

Muğla Valisi Fatih Şahin düzenlediği bir basın toplantısı ile Kültür Turizmi ve Muğla’da devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi. Şahin’in verdiği bilgiler arasında Dalaman TİGEM’e ait arazilerin bir bölümünü turizm alanı olarak ilan edilmesi çalışmaları dikkat çekti. Şahin, kurullardan gerekli izinlerin alınması ile birlikte 3 bin dekarlık bölümün turizm alanı ilan edilmesi çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, bölgenin bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Bir dönem büyük tartışmalara neden olan TİGEM arazilerinin turizme açılması tekrar gündeme geldi. Suptropikal iklime sahip, hayvancılık, sebzecilik, narenciye ve tahıllık tohum üretimi açısından stratejik öneme sahip 34 bin dekarlık TİGEM arazilerinin 3 bin dekarı turizme açılacak.

Toplantıda konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, “Dalaman ilçesinde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) ait 34 bin dekarlık tarım arazisinin yaklaşık 3 bin dekarının turizm alanı olarak ilan edilmesi için çalışmalar sürüyor. Kurullardan gerekli iznin alınmasıyla birlikte 10 bin yataklı tesislerin kazandırılması için çalışmalar başlayacak. Önümüzdeki süreçte yapılacak yat limanıyla birlikte Dalaman, turizmde cazibe merkezi haline gelecek.

TİGEM arazisi çok geniş. Bizim orada kullanacağımız miktar, 10'da 1'i olacak. İsteğimiz alan zaten tarıma elverişli değil. Buranın turizme kazandırılması gerekiyor. Sarıgerme'deki yapılanmanın eşdeğeri olarak TİGEM arazisine 10 bin yatak kazandırılırsa, havalimanının yakınlığı ve yat limanıyla birlikte Dalaman bir cazibe merkezi haline gelecektir”dedi.

Muğla Valisi Fatih Şahin, düzenlediği basın toplantısıyla il genelinde devam eden ve yeni yatırımlar hakkında bilgi verdi. Fethiye ilçesine bağlı Göcek beldesindeki lokanta ve restoran türü işletmelerin içler açısı durumda olduğunu belirten Vali Şahin, "Dünyanın gözbebeği Göcek koylarında, sayısı altıyı bulan işletmelerin durumları çok kötü. Bunların kaldırılması için ilgili süreci başlattık. Gelen yerli yabancı misafirlerimizi rahatlıkla ağırlayabilecek, bizi iyi temsil eden, kuruldan izinli mekanların ve iskelelerle ilgili işler yapıldı. Önümüzdeki sezona ya da en kısa sürede yetiştirilmesi planlanıyor. Göcek koylarındaki bu yapılar en kısa sürede ve en güzel şekilde hizmet vermeye başlatılmalıdır." Diye konuştu.

Şahin, Fethiye'deki Telmessos antik tiyatronun restorasyonu için valilik bütçesinden 4 milyon 500 bin lira ödenek ayrıldığını belirterek, bir yılda ilçe merkezindeki tiyatronun halkın hizmetine sunulacağının altını çizdi. Vali Fatih Şahin, "Burası artık MELSA tarafından işletilmiyor. Bu adımın atılması için bizim oradan çekilmemiz gerekiyordu. Ayrıca Kayaköy'ün restore edilerek ayağa kaldırılması için çalışmalar başlıyor. Bir kısım binalar hayatiyet kazanmış olacak. Kafe veya butik otel olarak kullanılacak. Fethiye'de yılların birikimi var. Körfez, dağlardan gelen kumla, toprakla dolmuş durumda. Temizleyebilirsek kruvaziyer anlamında Fethiye de önemli bir merkez haline gelebilir." Şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.