Turizm temsilcileri Vali’ye turizmin sorunlarını anlattı

Turizm sektörü temsilcileri, Muğla Valisi Amir Çiçek’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Okutur,...

Turizm temsilcileri Vali’ye turizmin sorunlarını anlattı

Turizm sektörü temsilcileri, Muğla Valisi Amir Çiçek’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Okutur, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Fethiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Torunoğulları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ziyarette hazır bulundu.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Çiçek: “Turizmle ilgili profilimizi görmemiz için çalışmalarımız olmalı. Çünkü turizm, ülkemizde ve Muğla’da çok önemli bir potansiyel. Turizm zaman olarak yayılmaya ve çeşitlendirilmeye müsait, avantajı çok olan bir sektör. Bu bölgede turizmi sadece denize, kuma ve güneşe bağlamadan turizmin 12 aya yayılabilmesini sağlayacak bir altyapı yapmalıyız. Sadece coğrafi özellikler yeterli değil, kaliteli hizmet ve altyapı da çok önemli.” dedi.

Tanıtımlara önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Çiçek: “Tanıtımlarla uluslar arası fuarlarda ve etkinliklerde bulunmalıyız. Çünkü rekabet, bu sektörde çok önemli. Altyapı, çevre düzeni, doğal dengenin korunması gibi önemli konulara dikkat edilerek turizmin kalitesi arttırılabilir. Sorunlarımızı, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek ve enerjimizi çalışmalarımıza vererek çözebiliriz.” diye konuştu.

Turizmin sezonluk olmasının hem kalifiye eleman yetiştirilmesini engellediğini, hem de işsizliğe neden olduğunu belirten Vali Çiçek: “Tesislerimizin sezonluk çalışması hem yatırımcıya hem de çalışanlara zarar vermektedir. Muğla’da istihdamda turizmin önemini göz önünde bulundurduğumuzda turizmi çeşitlendirmenin ve bu konuda projeler hazırlamanın ne kadar gerekli olduğunu görebiliyoruz. Sıkıntılarımızı raporlaştırıp, stratejik planlarla uygulayarak, gerekli çalışmaları yaparsak kış sezonunun ölü geçmemesini sağlayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Muğla’nın ekonomik dinamiklerinin, insanların yaşam standartlarını yükseltmeleri için ortak akıl ekseninde çalışmak gerektiğini söyleyen Vali Çiçek: “Turizmdeki eksikliklerimizi gidermeli, kaliteli hizmet için kalifiye eleman yetiştirmeye özen göstermeliyiz. Bunun içinde gerekli kurslar ve eğitimlerle personeli bilgilendirmeye çalışmalıyız. İlimizin 2023 vizyonunu gerçekleştirmek için sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.” diye konuştu.

Sorunların istişare edilmesi gerektiğini dile getiren DOKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Okutur: “Şehrimiz ve ülke ekonomimiz adına turizmi daha ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz. Dünyadaki hareketlerin çok çabuk sirayet ettiği bir sektör olan turizmde kışın çok çalışarak imajımızı yenilemek zorundayız. Bizi domine eden yurtdışındaki kuruluşlarla irtibata geçtiğimizde en önemli sorunun ulaşım olduğunu belirttiler. Ulaşım işimizi sekteye uğratıyor. Ulaşım yetersiz olunca iç ve dış turizmde belli bir noktadan sonra ilerleyemiyoruz. Havalimanlarını daha etkin hale getirerek Muğla’nın en önemli dinamikleri Fethiye, Bodrum ve Marmaris’in kış sezonunda da turistlere açık olmasını sağlayabiliriz. Ulaşım, sadece turizm için değil mermercilik, seracılık, tarım gibi diğer sektörleri de engelliyor.” dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.